17 Μαΐου 2024

Αλαλούμ και ψέματα

 

Σε απόλυτη Βαβέλ έχει μεταβληθεί η Ν.Δ. λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ για ακόμα μία φορά δεν λέει την αλήθεια για όσα συζητά με την τουρκική ηγεσία
Σε απόλυτη Βαβέλ έχει μεταβληθεί η Ν.Δ. εξαιτίας της κρίσης στην οποία βρίσκεται λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αδυναμίας της να διαχειριστεί την εθνικιστική πολιτική του VMRO. Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά δεν λέει την αλήθεια για όσα συζητά με την τουρκική ηγεσία.


Ενδεικτικές του αλαλούμ που επικρατεί στη Ν.Δ. είναι οι απολύτως αντιφατικές και επικίνδυνες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και της παράταξης. Ο κύριος Γεραπετρίτης δηλώνει ότι τα μνημόνια που ακολουθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθουν στη Βουλή για επικύρωση, ο κύριος Βορίδης λέει ότι δεν θα έρθουν, η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει ότι έπρεπε να είχαν ήδη έρθει, ο Ν. Παναγιωτόπουλος (επικεφαλής προεκλογικής καμπάνιας) ότι δεν πρέπει να έρθουν και η κυρία Βούλτεψη (υφυπουργός Μετανάστευσης, παρακαλώ) ότι πρόκειται για μια… συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ και όχι για διεθνή συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά την επιτυχία του κυρίου Μητσοτάκη για «ήρεμα νερά» με την Τουρκία, η Άγκυρα διευρύνει τις αξιώσεις της. Τώρα απειλεί και για τα θαλάσσια πάρκα, γεγονός που και πάλι προσπάθησε να κρύψει η κυβέρνηση, όπως κάνει παγίως για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει υποτίθεται ενόψει εκλογών. Μόνο που κάνει ακριβώς το ίδιο εδώ και 5 χρόνια, προσπαθώντας να κρύψει την επικίνδυνη πολιτική της για τα εθνικά συμφέροντα. Με την τακτική της η Ν.Δ. φαίνεται ότι χάνει και προς τις δύο πλευρές, απογοητεύοντας πολλές από τις ομάδες των ψηφοφόρων της.


ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/