8 Μαΐου 2024

Ο «υπερσχεδιασμός» το θέμα που θα θέσει ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό

 
Το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού και τις στρεβλώσεις των νομοθετικών πλαισίων που έχουν σαν αποτέλεσμα τον υπερσχεδιασμό νησί θα θέσει στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Χίου.


Όπως είπε ο Γ. Μαλαφής στην δημοτική επιτροπή ο υπερσχεδιασμός έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες ελεύθερες εκτάσεις με δεδομένο ότι δασική υπηρεσία και αρχαιολογία «δεσμεύουν» μεγάλες περιοχές και αποκλείουν οποιαδήποτε δραστηριότητα. «Δεν είναι δυνατόν το 80% του νησιού να είναι χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις όταν στην πραγματικότητα οι εκτάσεις αυτές είναι στο 10%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλαφής.
Να σημειωθεί ότι στην δημοτική επιτροπή της Μεγάλης Πέμπτης το σώμα υιοθέτησε το σενάριο ήπιων παρεμβάσεων αναφορικά με το χωροταξικό σχεδιασμό ενσωματώνοντας και ορισμένες προτάσεις από το δυναμικό σενάριο με τον Δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών να καλούν όλους να μελετήσουν και να καταθέσουν προτάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό αυτό που καθορίζει το πώς θα αναπτυχθεί το νησί τα επόμενα 40 χρόνια.

ΠΗΓΗ tvpatrida.gr