5 Απριλίου 2024

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει»



 «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον σιδηρόδρομο. Τα πράγματα βαίνουν μάλλον προς το χειρότερο» επισήμανε από το μηχανοστάσιο της Hellenic Train, το οποίο επισκέφτηκε, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης

Στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train βρέθηκαν χθες στελέχη της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Νάσο Ηλιόπουλο και τη βουλευτίνα Πέτη Πέρκα. Μετά τη συνάντηση που είχαν με το προσωπικό στις εγκαταστάσεις ο Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ελληνικό σιδηρόδρομο, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον σιδηρόδρομο. Τα πράγματα βαίνουν μάλλον προς το χειρότερο», ανέφερε στη δήλωσή του, καθώς, όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι μετέφεραν την εικόνα της μεγάλης υποστελέχωσης, δεδομένου ότι το προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται και τα συστήματα ασφαλείας, η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση, το ETCS, βρίσκονται εκτός λειτουργίας. «Η Ν.Δ. επιμένει να αγνοεί τις εκκλήσεις των εργαζομένων», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση πως «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

Σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως επικεφαλής της Νέας Αριστεράς. Κατά την τριήμερη παραμονή του εκεί θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων συνδικάτων, αλλά και με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Βάλτερ Μπάιερ.