Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε την απόλυση πέντε δικαστών, λόγω έντονων καθυστερήσεων εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Μια πρωτοδίκης δεν απολύθηκε. Kαθυστερούσε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Εν τέλει μηδένισε τις καθυστερήσεις και θα παραμένει λειτουργός της Θέμιδος. Στην Πειθαρχική Ολομέλεια προέδρευε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και συμμετείχε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την οριστική παύση μιας πρωτοδίκου διατηρώντας της όμως τη δυνατότητα να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο. Η πρωτοδίκης παρουσίαζε καθυστερήσεις ακόμα και ως πάρεδρος όταν πρωτομπήκε στο δικαστικό σώμα. Όπως μαρτυρούν οι ετήσιες εκθέσεις επιθεωρήσεων, οι καθυστερήσεις ετησίως ήταν από 36 έως 130 υποθέσεις. Κατ΄ επανάληψη, της είχαν αφαιρεθεί 73, 61, 53 κ.λπ. δικογραφίες, κατά διάφορα δικαστικά έτη. Στην πρωτοδίκη είχαν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές προστίμου ενός και τριών μηνών και είχε κριθεί μη προακτέα. Για τις καθυστερήσεις της υπήρχαν ακόμα διαμαρτυρίες Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και διαδίκων, ενώ οι καθυστερήσεις είχαν αυξητικό ρυθμό. Η τυπική διαδικασία απόλυσης τηρήθηκε για τους υπόλοιπους 4 τέσσερις δικαστές.
Σύμφωνα με την εισήγηση, σε 11 από τις 12 επιθεωρήσεις που της έγιναν γίνεται αναφορά για καθυστερήσεις, όπως και ότι δεν είχε συναίσθηση, επιβάρυνε τους συναδέλφους του με τις δικογραφίες που της αφαιρέθηκαν και χρεωνόντουσαν σε άλλους και ταλαιπωρούσε δικηγόρους και διαδίκους. Στην Ολομέλεια, με το ερώτημα της απόλυσης, είχε παραπεμφθεί και δεύτερη πρωτοδίκης. Είχε μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων που κυμαινόντουσαν κατ΄ έτος από 22 έως 100, ενώ είχε σε βάρος της 11 πειθαρχικές αποφάσεις που τις επέβαλαν πρόστιμα στέρησης μισθού από 10 ημέρες έως ένα μήνα. Μάλιστα σε μια περίπτωση που έκανε 29 μήνες να εκδώσει μια απόφαση.
Κατά την εισηγήτρια αρεοπαγίτη, η πρωτοδίκης παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις κατά τα προηγούμενα έτη, όμως σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιθεώρησης οι καθυστερήσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί και εισηγήθηκε να μην παυθεί, καθώς δεν συντρέχει λόγος. Η πρωτοδίκης ανέφερε ότι αντιμετώπισε διαδοχικά σοβαρότατα χρόνια προβλήματα υγείας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και είχε λάβει αναρρωτική άδεια 11 μηνών. Μετέπειτα έσπασε το χέρι της και έβαλε στο γύψο. Παρά τις δυσκολίες μηδένισε τις καθυστερήσεις.