15 Μαρτίου 2024

Η Ευρωπαία εισαγγελέας για τα Τέμπη στην «Εφ.Συν»: «Θολώνουν τα νερά, πνίγουν την υπόθεση»

 
Ολόκληρη η συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου και το βίντεο μέσα απ' την ιστοσελίδα μας και το κανάλι μας στο YouTube.
Δείτε αποσπάσματα στο teaser video απ' την αποκαλυπτική και χειμαρρώδη συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), Λάουρα Κιόβεσι, για την έρευνα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου και το βίντεο μέσα απ' την ιστοσελίδα μας και το κανάλι μας στο YouTube.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας μιλάει για τα εμπόδια που συνάντησε η έρευνα και το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την παραπομπή των πρώην υπουργών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Το μήνυμα συμπαράστασης που στέλνει στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και το πώς η διαφθορά προκαλεί θανάτους και συλλογικά τραύματα.

Πώς απαντά για τις αιχμές που ακούστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με σκοπιμότητες και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την έρευνα του EPPO. Για τα επόμενα βήματα στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και τις συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της με τους επικεφαλής της ελληνικής Δικαιοσύνης και υπουργούς. Πώς απαντά στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων που προκάλεσαν το δυστύχημα και την τιμωρία των υπευθύνων. Τι λέει για άλλες υποθέσεις διαφθοράς και το μεγάλο κενό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από εισπράξεις ΦΠΑ στην Ελλάδα.