15 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραδοχή της κυβέρνησης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτο της Νέας Δημοκρατίας και τις αποπομπές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου.

Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Real FM, παραδέχτηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μαρινάκη στον Real FM:

«Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. 

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς). Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου»

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/