6 Μαρτίου 2024

Εξεταστική για Τέμπη / Νέο αίτημα για παράταση κατάθεσης των πορισμάτων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Καθίσταται «αδύνατη η εκπόνηση και κατάθεση επαρκώς στοιχειοθετημένων πορισμάτων» κατά την τιθέμενη προθεσμία, τονίζουν οι βουλευτές, μέλη της Επιτροπής
Νέο αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των πορισμάτων της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών κατέθεσαν στο προεδρείο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην Επιτροπή. 

«Χιλιάδες σελίδες πρακτικών, καθώς και εκατοντάδες συνοδευτικά έγγραφα, καθιστούν αδύνατη την εκπόνηση και κατάθεση επαρκώς στοιχειοθετημένων πορισμάτων εκ μέρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων κατά την τιθέμενη προθεσμία της 8ης Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι, όπως ζητήθηκε από το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής» σημειώνουν οι Β. Κόκκαλης, Αλ. Αυλωνίτης, Γ. Σαρακιώτης και Δ. Καλαματιανός, οι οποίοι επικαλούνται παράλληλα τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια προκειμένου να καταδείξουν τον αυξημένο κοινοβουλευτικό φόρτο. 

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στις 27/2, πριν τη διαβίβαση της λειψής δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή, ο κ. Κόκκαλης είχε ξαναζητήσει παράταση για την ημερομηνία κατάθεσης των πορισμάτων.

Αναλυτικά το αίτημα παράτασης της προθεσμίας
Προς: τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό, κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο

Θέμα: «Αίτημα παράτασης προθεσμίας για την κατάθεση πορίσματος»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το έγκλημα των Τεμπών συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, με τις οικογένειες των θυμάτων να αναμένουν από την Εθνική Αντιπροσωπεία πειστικές απαντήσεις και επαρκώς τεκμηριωμένες θέσεις των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τα αίτια, τα σφάλματα, τις παραλείψεις, καθώς και την εν γένει μετέπειτα διαχείριση των συνεπειών του εγκλήματος.

Παράλληλα, όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, υφίσταται ένας ευμεγέθης όγκος μαρτυριών και στοιχείων, ενώ και η κατάθεση ελλειμματικής δικογραφίας δημιούργησε αναμφίβολα σύγχυση στη συνέχιση των εργασιών των πολιτικών κομμάτων κατά τη μελέτη και αξιολόγηση των προκείμενων εγγράφων. Χιλιάδες σελίδες πρακτικών, καθώς και εκατοντάδες συνοδευτικά έγγραφα, καθιστούν αδύνατη την εκπόνηση και κατάθεση επαρκώς στοιχειοθετημένων πορισμάτων εκ μέρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων κατά την τιθέμενη προθεσμία της 8ης Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι, όπως ζητήθηκε από το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δεδομένων των ως άνω επισημάνσεων και της διακριτής σημασίας των τελικών πορισμάτων, καθώς και της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση πορίσματος επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό.

Οι αιτούντες Βουλευτές – Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος

Κόκκαλης Βασίλειος

Σαρακιώτης Ιωάννης

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/