18 Μαρτίου 2024

Αποτέλεσμα δολιοφθοράς η πτώση του Ισραηλινού αεροσκάφους (με τους 2 νεκρούς) στην Σάμο;

 

– Καθόλου πειστικές (και με πολλά κενά) οι εξηγήσεις  που δίνει το Υπουργείο Μεταφορών κα Υποδομών!

* 29 ΜΗΝΕΣ μετά και ακόμη δεν εχει βγεί πόρισμα για την πτώση του Ισραηλινού αεροσκάφους (με τους 2 νεκρούς) στη Σάμο!!!

* Εδωσε ποτέ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ που είδε 2 εκρήξεις πριν πέσει το αεροσκάφος;

Παρόλο που είναι ένα εξαιρετικά περίεργο γεγονός, δυστυχώς συνεχίζει να καλύπτει ένα μυστήριο το συμβάν που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν ένα αεροπλάνο τύπου Τσέσνα 172 έπεσε στην θαλάσσια, νότια του αεροδρομίου της Σάμου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δυο επιβαινόντων με καταγωγή από το Ισραήλ.

Mε σύμφωνα με πληροφορίες garifallougiorgos.blogspot.com στις 31/1/2024 ο Βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Βιλιάρδος Βασίλειος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες πτώσης αεροσκάφους με Ισραηλινούς επιβαίνοντες στην Σάμο

Στις 8/2/2024 ο Υπουργός Μεταφορών χωρίς καν να μπει στον κόπο να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, “απάντησε” με υπηρεσικά έγγραφα υφιστάμενων υπηρεσιών του Υπουργείου αλλά και με το Δελτίο Τύπου που είχε αποστείλει την ημέρα της πτώσης του αεροσκάφους το Γραφείο του Διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας περιγράφοντας απλά το συμβάν!

Πριν δούμε τη ερώτηση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Βιλιάρδου και την “απάντηση” του Υπουργείου ας δούμε ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ αυτού του περίεργου συμβάντος αλλά και τα πρόσωπα που εμπλέκονται!

Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόμενο απο το Ισραήλ, προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι νότια της Σάμου, λίγο μετά τις 20:15.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.

Το αεροσκάφος δεν είχε βυθιστεί πλήρως παρά το γεγονός οτι ο βυθός της περιοχής είναι στα 32 μέτρα και όπως αναφέρουν μάρτυρες αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C172 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.

ΠΗΓΗ https://karditsastakra.com/