30 Μαρτίου 2024

Τέμπη - Ευρωπαϊκή Εισαγγελία / Ελεύθερα με συνολική εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

 

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις που ξεπέρασαν τα όρια προηγούμενων, καθώς κινήθηκαν στα 800.000 και 900.000 ευρώ
Με εγγυήσεις - «μαμούθ» αφήνονται ελεύθερα τα κατηγορούμενα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στην αμαρτωλή σύμβαση 717 που ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Μετά από πολύωρες απολογίες δύο ακόμα κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για τις υψηλότερες μέχρι στιγμής εγγυήσεις που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς τις προηγούμενες εβδομάδες σε τρία στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ είχαν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις 500.000 ευρώ, 600.000 ευρώ και 700.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η επιβολή των μεγάλων χρηματικών εγγυήσεων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της ανακρίτριας όσο και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που υπηρετεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Απομένουν να απολογηθούν ακόμα 21 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης και της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Εναντίον των 23 κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για σειρά κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717 που οδήγησε στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.