28 Φεβρουαρίου 2024

Αντιδράσεις για την ανακοίνωση της ΔΑΕΦΚ που ανάρτησε ο Στεφανάδης


Έχει ξανασυμβεί και δεν είναι η πρώτη φορά ,όταν στριμώχνεται ο Στεφανάδης και ο  φίλος του ο Τριαντόπουλος  βάζουν μια υπάλληλο να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά

--------------------------------------------------------------------

Ανάρτηση του μηχανικού κ.Δημήτρη Βλασιάδη 

Η ανακοίνωση της ΔΑΕΦΚ για τα σεισμόπληκτα της Σάμου είναι τουλάχιστον φαιδρή. Χρειάζεται πραγματικό θράσος όταν 3.5 χρόνια μετά το σεισμό το νησί έχει μείνει σε αυτή την κατάσταση να βγαίνεις και να στοχοποιείς ιδιοκτήτες, ιδιώτες μηχανικούς και τοπικές υπηρεσίες. Είναι αυτονόητο ότι η τοπική του ΤΕΕ πρέπει να δώσει την αρμόζουσα απάντηση. 

Θα περίμενα λοιπόν από την προϊστάμενη της ΔΑΕΦΚ αντί να ακολουθεί τη συνταγή της πάσας των ευθυνών  να ασχοληθεί με τη δυσλειτουργία μιας υπηρεσίας η οποία καλείται με 15 υπαλλήλους να διαχειρίζεται τις κρίσεις που συμβαίνουν ανα την Χώρα μόνη της και να σέρνεται από εδώ και από εκεί ανάλογα με το μέγεθος των ψήφων που κουβαλάει η πληγείσα περιοχή.

  Η τουλάχιστον να έχει το το στοιχειώδες φιλότιμο να σιωπήσει περι ευθυνών  όταν οι φάκελοι που στέλνουν οι συνάδελφοι μηχανικοί κάθονται σε κούτες για χρόνια και αν τύχει και εξεταστεί κανένας στη χάση και στη φέξη να γυρνάει πίσω για ορθογραφικά λάθη για να κερδίσουνε λίγο χρόνο ακόμα.

Θα πω και δύο λόγια εδώ για τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και του βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη. Ο στόχος της αποκατάστασης μια πληγείσας περιοχής είναι αυτή να έρθει στην πρότερή της κατάσταση και αν είναι δυνατόν σε ακόμη καλύτερη.

  Είναι στα όρια του γελοίου μετα από 3.5 χρόνια να βγαίνει ανακοίνωση που λέει ότι σε 3 σχολεία αυτό που έχει ολοκληρωθεί είναι η στατική μελέτη και μένουν τα ΗΜ, τα αρχιτεκτονικά και η υλοποίηση του έργου και η απάντηση από τον βουλευτή της Σάμου να είναι ευχαριστούμε για την υποστήριξη στο νησί μας. 

Αυτό που περιμένουν οι συμπολίτες μας είναι ειλικρινείς λύσεις και όχι ελεημοσύνες όπως 6μηνες παύσεις ασφαλιστικών εισφορών και 8χίλιαρα που είτε θα κληθούν να επιστρέψουν ή θα χαριστούν στο πλαίσιο κάποιας μικρορουσφετικής λογικής χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 Είναι νομίζω κατανοητό πλέον από όλους  μας ότι η στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, μέχρι στιγμής έχει υπάρξει κατώτερη των περιστάσεων.

Και θα περίμενε κανείς από τους υπεύθυνους ή συνυπεύθνους αν δεν έχουν το σθένος να διεκδικήσουν τουλάχιστον να μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι η νύχτα είναι μέρα.