2 Οκτωβρίου 2023

«Η Περιφέρεια πρέπει να μεριμνήσει για την εξασφάλιση των απαραίτητων εφοδίων και υποδομών, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο τους». Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, συνεχίζει την περιοδεία του στο νησί της Λέσβου, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» από μια χαρακτηριστική γωνιά της πόλης της Μυτιλήνης, κι έχοντας στο πίσω μέρος του να δεσπόζει ο επιβλητικός τρούλος του Αγ. Θεράποντα, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ 1, στην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κα. Νίνα Κασιμάτη. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καλημέρα σας, από την όμορφη πόλη της Μυτιλήνης με τους καταπληκτικούς ανθρώπους της. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στην πατρίδα, στο Βόρειο Αιγαίο. Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός μας, γι’ αυτό είμαι εδώ. Σας το λέει ένας άνθρωπος που έχει την τιμή να υπηρετεί την πατρίδα εδώ και 45 χρόνια. Ξημερώνουν καλύτερες ημέρες για τα νησιά μας, με το Βόρειο Αιγαίο να βρίσκεται εκεί που του αξίζει, στην πρώτη γραμμή».

 

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού περιόδευσε σε καταστήματα της Μυτιλήνης επι της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη, Καβέτσου, Ελ. Βενιζέλου και Κομνηνάκη, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες, πελάτες και απλούς περαστικούς. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο κ. Στεφανής παρέλαβε και το εισιτήριο διαρκείας του Αιολικού από τον εμβληματικό αρχηγό, Γιάννη Μανούσο και εμφανώς χαρούμενος, είπε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που απέκτησα τη δική μου θέση στην κερκίδα του «ΤΑΡΛΑ». Ως Λέσβιος και πρώην αθλητής του Αιολικού, θέλω οι ομάδες μας να πρωταγωνιστούν. Καλή ποδοσφαιρική σεζόν, με νικηφόρα αποτελέσματα και χωρίς τραυματισμούς».

Το μεσημέρι επικοινώνησε με τους πολίτες της Χίου, μέσω μίας γόνιμης και παραγωγικής συζήτησης με τη δημοσιογράφο, κα. Ραφαέλα Βατάκη, κατά τη συνέντευξη στον «ΧΙΑΚΟ ΛΑΟ» δηλώνοντας εκτός των άλλων: «Στόχος μας οι νέες και οι νέοι να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και υποδομές, ώστε να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν και να παραμείνουν στα νησιά μας. Αξίζουμε τα καλύτερα».


Το απόγευμα μετέβη στα χωριά του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα, στον Ασώματο και στο Ίππειος. Στο χωριό του Ασωμάτου, συναντήθηκε μέσα σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης με μέλος του Ιερού Λόχου, το οποίο του ευχήθηκε κάθε καλό για τον αγώνα που δίνει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ στο χωριό Ίππειος χαιρέτησε την εθελοντική αιμοδοσία που λάμβανε χώρα. Αποχωρώντας, απευθύνθηκε στα μέλη, λέγοντας: «Η στιγμή αυτή είναι ιερή, είναι μια πράξη μεγαλοσύνης και ανθρωπιάς. Χαρίζεται απλόχερα ζωή, τονώνονται ασθενείς και ανακουφίζεται το οικείο περιβάλλον όσων έχουν ανάγκη».Νωρίς το βράδυ, κατευθύνθηκε στα δυτικά και στα χωριά Νάπη και Αγ. Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τις Κοινότητες και ποιες οι προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Κοινοτήτων.