11 Σεπτεμβρίου 2023

Αιχμηρό σχόλιο για την στάση του δημάρχου Στάντζου υποψηφίου δημ.Συμβούλου :Το να καλείτε υπογείως του Σαμιώτες να μην στηρίξουν προσπάθειες αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που προέρχονται από αλλού κάνετε μικροπολιτική

 


Αν και μεγάλη κουβέντα γίνετε για το τι χρειάζεται η Καρδίτσα και ο  Αντιδημαρχος Πρόνοιας του Δήμου Καρδίτσας κάνει  έκκληση για νερά  τρόφιμα  γάλατα και  ρουχισμό!!!

 Ο δήμαρχος Στάντζος της Ανατολικής Σάμου ισχυρίζεται εντελώς τα αντίθετα ότι δεν θέλουν τέτοια πράγματα ζητούν λέει επικοινωνία και συγκοινωνία 


Δήλωση Στάντζου

<<Σε σημερινή, επικαιροποιημένη , επικοινωνία με τον συνάδελφο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Λάζαρο Κυρίζογλου για το είδος, τη συλλογή και την οργανωμένη αποστολή βοήθειας στους πληγέντες της Θεσσαλίας με #ενημέρωσε_υπεύθυνα ότι

 “Αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση των επικοινωνιών, ΔΕΗ, δρόμοι, δίκτυο ύδρευσης, αγροτικοί δρόμοι, αποκομιδή ογκωδών. Δεν μας έχουν ζητηθεί τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης, φάρμακα κλπ. Περιμένουμε να υποχωρήσουν τα νερά”. 

Σε αναμονή λοιπόν .Είμαι βέβαιος ότι το πλεόνασμα αλληλεγγύης των Σαμίων θα εκφρασθεί υπεύθυνα  ώστε η βοήθεια να είναι σε είδος στοχευμένη και να φθάσει στους πραγματικά πληγέντες.

Γεώργιος Στάντζος 

Δήμος Ανατολικής Σάμου >>



Την ίδια στιγμή η Μητρόπολη Σάμου με ανακοίνωση της μας γνωρίζει ότι

<<ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

  Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Σἀμου Ἰκαρίας καί Κορσεῶν κινουμένη ὃπως πάντοτε στό πνεῦμα τῆς ἐν Χριστῷ ἀγάπης καί ἀλληλεγγύης, συμμετέχει ἐμπράκτως στήν συγκέντρωση καί ἀποστολή εἰδῶν διατροφῆς καί ἐμφιαλωμένου νεροῦ στούς πλημμυροπαθεῖς ἀδελφούς μας τῆς Θεσσαλίας. 

  Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία καλεῖ ὅλους μας σέ μία συστράτευση ἀγάπης νά συνδράμουμε στήν ἐνίσχυση τῶν ἐμπερίστατων ἀδελφῶν μας πού αὐτές τίς ἡμέρες δοκιμάζονται. Σέ ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς καί τίς Ἱερές Μονές  τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας θά γίνονται δεκτά τρόφιμα μακρᾶς διαρκείας, ἐμφιαλωμένο νερό καί εἴδη πρώτης ἐπισιτιστικῆς ἀνάγκης, μέ στόχο τήν ἔγκαιρη ἀποστολή τους γιά τήν ἐνίσχυση τῶν κατοίκων τῆς Θεσσαλίας. 

  Ἐπίσης, ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας ἀπό τῆς πρώτης στιγμῆς ἐπικοινώνησε μέ τούς Μητροπολίτες τῶν δοκιμαζομένων περιοχῶν καί τούς ἐξέφρασε τήν ἀδελφική συμπαράστασίν του στίς δύσκολες ὥρες πού διέρχεται ὁ λαός τῆς περιοχῆς τους, ὃπως ἒπραξαν καί ἐκείνοι στίς δύσκολες στιγμές τῆς δοκιμασίας τῶν νησιῶν μας.>>

O Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωση του για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας  μας γνωρίζει ότι:


<Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η δημοτική παράταξή  μας «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ» για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου θα συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία.

Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα τις τελευταίες ημέρες και συγκεντρώνουμε τα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά

Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, βρεφικές κρέμες, κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά κ.ά.)

Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής και κατά προτεραιότητα είδη βρεφικής φροντίδας

Σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης: Στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η BIOMED στην οποία η πρόσβαση είναι από τον πλαϊνό χωματόδρομο. 

Η συγκέντρωση θα γίνει από την Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου κάθε μέρα από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι.

Υπεύθυνοι συλλογής: Μαρίκα Νιώτη 6984827820, Τσεσμελής Ευάγγελος 6947927115, Μέλια Μπαξεβάνου 6988881996>>

Ο υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος κ.Δημήτρης Βλασιάδης για την ανακοίνωση του δημάρχου Στάντζου σημειώνει :


Κύριε Δήμαρχε η αλληλεγγύη στους πληγέντες συνανθρώπους μας που θρηνούν ζωές και χάνουν περιουσίες είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας αν θέλουμε τουλάχιστον να λεγόμαστε ευσυνείδητοι πολίτες. 

Όπως ζήσαμε και εμείς στο πετσί μας, σε τέτοιες καταστάσεις, ή όποια παροχή βοήθειας λειτουργεί ανακουφιστικα τόσο υλικά όσο και ψυχολογικά.

 Ο Δήμος Σάμου καλώς ήρθε σε επαφή με την Κ.Ε.Δ.Ε. όπως άλλωστε έκανε και η συντριπτική πλειονότητα των Δήμων της χώρας για να συντονιστεί και να παρέχει οργανωμένα βοήθεια και στην προσπάθεια αυτή καλό θα ήταν να συμμετέχουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε. 

Όμως το να καλείτε υπογείως του Σαμιώτες να μην στηρίξουν προσπάθειες αλληλεγγύης που προέρχονται από αλλού λέγοντας ότι δεν χρειάζονται τρόφιμα τη στιγμή που εταιρείες εμφιάλωσης και τροφίμων δωρίζουν το απόθεμα τους είναι τουλάχιστον ατυχές και δείχνει δυστυχώς ότι κάνετε μικροπολιτικη και σε αυτό το ζήτημα. 

Ας στηρίξουμε λοιπόν προσπάθειες βοήθειας στους πληγέντες συνανθρώπους μας απ όπου και αν προέρχονται.

Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες φαίνεται να τηλεφώνησε ο Δήμαρχος Στάντζος στον κ.Βλασιάδη για να κατεβάσει το αιχμηρό αλλά αληθινό σχόλιο του κάτι το οποίο δεν 'έπραξε και σωστά ο κ.Βλασιάδης

Έκκλησή Δημάρχου Καρδίτσας 

Δήμος Νάουσας