13 Σεπτεμβρίου 2023

Παίζουν σενάρια ανασχηματισμού για να κρύψουν το μπάχαλο

 

Σε βέρτιγκο φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση μπροστά στο αναπόφευκτο του κυβερνητικού ανασχηματισμού. 

Μετά και τις ευθείες βολές του υπουργού Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έδειξε ως υπόλογους κι άλλους υπουργούς και την Αυτοδιοίκηση για την τεράστια καταστροφή και το μπάχαλο στον θεσσαλικό κάμπο, πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό για την δική του τύχη, το επιτελείο του Μαξίμου προσπαθεί να διασώσει την όποια εικόνα της κυβέρνησης ενόψει της εμφάνισης του πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Έτσι, ενώ επί δύο ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άφησε ορθάνοιχτο το σενάριο νέων αποχωρήσεων με το «όλοι κρινόμαστε», στη συνέχεια υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επιχειρούσαν να βάλουν φρένο στη φημολογία.

«Αυτό που απασχολεί τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους» έλεγαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές θα περιλαμβάνουν και δομικές ανακατατάξεις.

Όσο για τον χρόνο των αλλαγών, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. «Θα ακούσετε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τι έχει να πει για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφεραν.

Προηγουμένως ο Π. Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωνε και πάλι ότι «αξιολογούμαστε όλοι καθημερινά, σε σχέση με το τι είχαμε πει και το τι κάνουμε. Αυτό είναι μία διαρκής διαδικασία». Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να το πει και πιο ανοιχτά. «Σε καμία περίπτωση ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω, ούτε γνωρίζω. Είναι κάτι που είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού», απάντησε στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα νέων αποχωρήσεων  ή αν έχει κλείσει για την κυβέρνηση.

Μέσα στο κλίμα αγανάκτησης και λαϊκής οργής, ο πρώτος που έφυγε ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον απόηχο του εγκλήματος στο λιμάνι του Πειραιά. Στριμωγμένη η κυβέρνηση φαίνεται να αναζητά την επόμενη «Ιφιγένεια» για να μείνει στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός για το ξεχαρβάλωμα που διαπιστώνεται απ' τις κρίσεις του τελευταίου διαστήματος.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/