26 Μαΐου 2023

Άλλοι δήμοι παρεμβαίνουν δυναμικά στους αγροτικούς δρόμους ...Η Σάμος αδυνατεί να βρει πόρους στην αγροτική οδοποιία

 


Όλως τυχαίως έπεσα πάνω σε αυτή την είδηση πριν λίγα δευτερόλεπτα.
Αναφέρεται στο άρθρο : "Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 108 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 102 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σερβίων, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 247"

Η Σάμος  του Πρωτογενούς τομέα, αδυνατεί να βρει πόρους για την Αγροτική Οδοποιία, με αποτέλεσμα, μεγάλες εκτάσεις γης να μένουν ανεκμετάλλευτες, λόγω αδυναμίας πρόσβασης, ταυτόχρονα με την τεράστια φθορά των αγροτικών αυτοκινήτων μας.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την οδοποιία σε επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα του Δήμου Σερβίων προϋπολογισμού 5.670.000 ευρώ


Υπογράφηκε η σύμβαση για την οδοποιία σε επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα του Δήμου Σερβίων προϋπολογισμού 5.670.000 ευρώ

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Δήμου Σερβίων Π.Ε. Κοζάνης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σερβίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.670.000 ευρώ (με Φ.Π.Α), με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, κατά 85% από την Περιφέρεια και 15% από το Δήμο.

Παρόντες στη διαδικασία της υπογραφής ήταν ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης κ. Γιώργος Βαβλιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λάμπρος Χατζηζήσης και ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών κατασκευής και συντήρησης οδών για τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων, σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσει, στους οικισμούς του Δήμου Σερβίων.

Περιλαμβάνονται εργασίας οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.
Στόχος του έργο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την βελτίωση της προσβασιμότητας των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, στη μείωση του κόστους των μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας αυτών.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 108 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 102 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σερβίων, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 247.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης και η προθεσμία περαίωσής του είναι δώδεκα μήνες.

Μετά το πέρας των υπογραφών ακολούθησε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στο Δήμο Σερβίων, όπως το Αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου και οι επιδιορθώσεις της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.