2 Μαΐου 2023

Απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα: «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων»



 Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος        παρουσίασε τα τουρκικά μαχητικά 5ης γενιάς

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων».

Αναλυτικά ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Αν παρατηρήσετε, για κάθε επιτυχία της χώρας μας στην αμυντική βιομηχανία ενοχλούνται αυτοί (αντιπολίτευση) και όπως και οι άλλοι που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων.  Όμως, να μην παρεξηγήσουν καθώς, εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Εμείς είμαστε Τουρκία και ο τουρκικός λαός».

H Tουρκία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα F-16 με εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν τόνισε ότι η τουρκία σχεδιάζει αντί για F-16 να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικά μαχητικά, γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία δεν ελπίζει στην άμεση έγκριση του Κογκρέσου. Παράλληλα αναφερόμενος σε άλλο μαχητικό έστειλε μήνυμα ότι «θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό»:

«Το Hurjet θα εκπαιδεύει τους πιλότους μας κι όταν υπάρχει ανάγκη θα εξοπλίζεται και θα πηγαίνει στο πεδίο μάχης. Έτσι το Hurjet θα είναι με τα δικά μας ραντάρ και με τα δικά μας όπλα και εν μέρει θα αντικαταστήσει τα F-16 μας.

Το μαχητικό μας ‘Kaan’ βρίσκεται μπροστά μας με όλο του το μεγαλείο. Σύντομα θα απογειωθεί και αυτό. Σκεφτείτε πως είναι τέτοιο αεροσκάφος πως σε πεδίο μάχης, ραντάρ, θα μπει στη φωλιά του εχθρού, δίχως να εντοπιστεί από τα ραντάρ. Θα ανοίξει το χώρο που έχει τα όπλα και θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό».

Το κόμμα της συμμαχίας του Ερντογάν εξαφάνισε την φωτογραφία της γυναίκας υποψηφίου

Εν τω μεταξύ, έντονη κριτική δέχεται το κόμμα του Ερντογάν για το γεγονός ότι το κόμμα του «έκρυψε» φωτογραφία γυναίκας υποψηφίου, με τα τουρκικά ΜΜΕ να τονίζουν ότι «μάλλον θεωρούν αμαρτία την φωτογραφία της γυναίκας».

Όπως σχολίασε ο παρουσιαστής «SOZCU TV», Φατίχ Πορτακάλ:

«Έχει τρεις υποψηφίους! Όμως την υποψήφια γυναίκα την εξαφάνισαν δεν έβαλαν τη φωτογραφία της απλά υπάρχει η σκιά της! Ίσως το θεωρούν αμαρτία. Κάτω υπάρχει το όνομα της γυναίκας αλλά δεν μπορείτε να δείτε το όνομα της!

Είχαμε πολλές εργασίες και μέσα στο τρέξιμο μας δώσαμε την δουλειά αυτή σε έναν συνεργάτη μας ο οποίος ξεχάστηκε. Τώρα το διορθώνουμε»!

Νέο διαφημιστικό του Kιλιτσντάρογλου… με τραγούδι από συνθέτη με ποντιακούς ρυθμούς

Στην αντίπερα όχη, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ετοίμασε νέο… τραγούδι με ποντιακούς ρυθμούς, το οποίο στέλνει… σπίτι του τον Ερντογάν «γιατί 20 χρόνια, τον βαρέθηκα»!

Αναλυτικά οι στίχοι:

«Άντε βαρεθήκαμε πια, πάμε όλοι μαζί να νικήσουμε»

Άντε πάμε να κάνουμε το καθήκον μας..

Μα που έφτασε η τιμή του κρεμμυδιού! Άντε ρε!

Άντε!

Άντε στην ελπίδα. Φτάνει πια

Άντε πάμε για τη νίκη, για την ευημερία

Άντε! Να γράψουμε ιστορία, Άντε

20 χρόνια ψήφισα τον ίδιο άνθρωπο. Βαρέθηκα!

Φτάνει πια

Βαρεθήκαμε πια.

Πάμε όλοι μαζί στις κάλπες…άιντε»!