11 Μαΐου 2023

Βιολογικός Πυθαγορείου - Κάβο Φονιάς: Πιο "φονικός" από ποτέ! Η δημοτική αρχή του Στάντζου απλά φωτογραφίζονται και για το μόνο που τους μάρανε είναι ο ψηφιακός τουρισμός ...Εισαγγελέας υπάρχει;

 


Άκρως σοβαρό κατέληξε να είναι το πρόβλημα για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών στο Πυθαγόρειο αφού ο βιολογικός έχει ουσιαστικά πάψει να λειτουργεί! 

Καθημερινά χιλιάδες κυβικά ακατέργαστων λυμάτων χύνονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαρίνας Πυθαγορείου και Κάβο Φονιά καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.


 Η εικόνα είναι απολύτως αποκαρδιωτική, αφού κανείς αρμόδιος, πρωτίστως η Δημοτική Αρχή, δε φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση σε μια μάλιστα περιοχή όπου τα οικόπεδα πωλούνται, όπως όλοι γνωρίζουμε,  χρυσάφι, ενώ υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.


Οι επιπτώσεις που επιφέρει το επικίνδυνο φαινόμενο είναι τεράστιες για όλα τα επίπεδα ζωτικής σημασίας του Πυθαγορείου, όπως για τους τομείς της τουριστικής επιχειρηματικότητας, για τα παράκτια ύδατα και οικοσύστημα, αλλά και για την τοπική κοινωνία. 


Η ιδιαίτερα σοβαρή εκροή των λυμάτων στο σημείο έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία ενώ επίσης σοβαρή είναι και η αρνητική επίδραση που αποφέρει στη θαλάσσια ζωή.

Είναι απολύτως θλιβερό το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για το ζήτημα, ούτε λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από το διαχειριστή της εγκατάστασης, δηλαδή το Δήμο.


Είναι εγκληματικό το γεγονός ότι ενώ έχουν ΠΕΤΑΧΤΕΙ κυριολεκτικά στο αποχωρητήριο εκατομμύρια ευρώ για τους βιολογικούς του Δήμου Αν. Σάμου, εντέλει τίποτα δε λειτουργεί με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να πνιγόμαστε στο κόπρανο! 


Ελπίζουμε μόνο να μη φυσήξει αεράκι προς τη Γλυκόριζα ή το Ποτοκάκι, πολυσύχναστες παραλίες που σταθερά βραβεύονται με Γαλάζια σημαία.