25 Απριλίου 2023

Εμπόδια θέτει με την απάντηση του το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.



Απάντηση στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρο  του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γιάννη Μπουρνού για το πρόγραμμα έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής έδωσε, λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δυστυχώς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην απάντησή του επιβεβαιώνει πως δεν προέβη, ούτε σκοπεύει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πίεσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επαναφορά του πιλοτικού προγράμματος, που διακόπηκε το 2019, μετά την εκλογή της. Παρότι μάλιστα αναγνωρίζει ότι ο σκοπός του ήταν η ενίσχυση του τουρισμού ακριβώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επιχειρεί επιπλέον ο κ. Βαρβιτσιώτης να υποβαθμίσει τις οικονομικές δυνατότητες των τουριστών που έκαναν χρήση της βραχείας βίζας και να μας «παρηγορήσει», ότι στα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία έχει αυξηθεί το προσωπικό, για να μπορούν να επεξεργάζονται περισσότερες αιτήσεις. Αιτήσεις, όμως, που αφορούν προφανώς όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας και όχι μόνο του Ανατολικού Αιγαίου.