25 Απριλίου 2023

«Αν είχαμε βίζα στην πύλη Σένγκεν θα ερχόταν πάνω από 10.000 Τούρκοι»



 Αναχώρησαν τη Δευτέρα οι τελευταίοι 1.100 τουρίστες που ήρθαν στη Λέσβο διακοπές για την αργία του Μπαϊραμιού. Δηλώσεις του τουριστικού πράκτορα Φώτη Αβντάν. Κρατήσεις και από Σμύρνη για το ταχύπλοο
Αναχώρησαν σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου και οι τελευταίοι Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι επέλεξαν τη Λέσβο για τις διακοπές τους στις αργίες του Μπαΐραμιού.

Όπως δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Φώτης Αβντάν, συνολικά για τις ημέρες αυτές ήρθαν στη Λέσβο από 2.500 έως 3.000 άτομα ενώ τη Δευτέρα μόνο αναχώρησαν 1.100 άτομα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την κίνηση των ημερών ωστόσο αν λειτουργούσε το σύστημα έκδοσης βίζας στην Πύλη Σένγκεν θα ερχόταν 10.000 επισκέπτες και σίγουρα αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό της Λέσβου».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Αβνταν αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών να ταξιδέψουν στη Λέσβο με το ταχύπλοο της εταιρείας Izdeniz του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη – Μυτιλήνη από τις 2 Ιουνίου.

«Έχουμε αρκετές κρατήσεις με γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες για τα πρώτα δρομολόγια του πλοίου και θεωρούμε ότι φέτος η γραμμή αυτή θα δουλέψει πολύ καλύτερα και πιο οργανωμένα».

Τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί για το ταχύπλοο που θα εκτελεί τη γραμμήγ Σμύρνη - Μυτιλήνη είναι τα παρακάτω:

- Κάθε Παρασκευή στις 8 πρωί από Σμύρνη στη Μυτιλήνη

- Κάθε Σαββάτο στις 8 το πρωί από Μυτιλήνη στη Σμύρνη.

- Κάθε Κυριακή από Σμύρνη στη Μυτιλήνη στις 3 το μεσημέρι με επιστροφή στη Σμύρνη στις 6 το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον θα δρομολογηθεί και πλοίο κάθε Τετάρτη.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/