26 Απριλίου 2023

Αποχωρούν από την Ελληνική Λύση δύο βουλευτές

 

Δεν δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι σε άλλες περιφέρειες. Αφορμή, δημοσιεύματα που τους έφεραν να συζητούν τη μετακίνησή τους στη ΝΔ έναντι χρημάτων. «Πρωτοκλασσάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι μας και κανείς άλλος», τονίζει το κόμμα.
Σε κλίμα εσωστρέφειας εισήλθε η Ελληνική Λύση ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, δύο βουλευτές, ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Οι δυο τους απάντησαν αρνητικά στην απόφαση του κ. Βελόπουλου να «μετακομίσουν» σε άλλη εκλογική περιφέρεια με στόχο «να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον», ύστερα από δημοσιεύματα που τους ήθελαν να συζητούν να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία έναντι χρημάτων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονταν και σε ένα τρίτο βουλευτή, τον Απόστολο Αβδέλα, ο οποίος αποδέχτηκε την υπόδειξη του προέδρου του και από την Α Θεσσαλονίκης θα είναι τελικά υποψήφιος στα Γρεβενά, στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης.  

Αντίθετα, η κυρία Αλεξοπούλου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, δήλωσε, μεταξύ άλλων, την αποχώρησή της από τους συνδυασμούς του κόμματος: «Δεν δύναμαι να δεχτώ ‘’σολομώντειες λύσεις’’ που δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω παρόμοιες άδικες και ασύστατες συμπεριφορές. Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος από τον μοναδικό κριτή, τον ελληνικό λαό. Και σ’ ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια και το καλό των συμπολιτών μου, αφού δεν δέχομαι να συμπράξω στην εις βάρος μου μεθόδευση την οποία ενορχήστρωσε και υλοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας». Σε άλλο σχόλιό της, εξάλλου, αναφέρει: «Κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Αντώνη Μυλωνάκη,  επίσης μέσω Facebook, που αναφέρει: «Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.
Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια - και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα - και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα… Αυτά τα πολιτικά - εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν…».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση ανέφερε:

«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι "συνομιλούν" με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως "συνομιλητές" της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον. Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασσάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

Φίλιππος Πανταζής
ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr/