12 Απριλίου 2023

Παρεμβάσεις για τις ελλείψεις εργαζομένων στον Τουρισμό προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης – Τι είπε για την σεζόν 2023

 

Μια εξαιρετική τουριστική χρονιά για την Ελλάδα αναμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2023, όπως ανέφερε εμφατικά στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει στα social media.


Έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για την εξέλιξη του Τουρισμού: “Περνάω στην έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, που εάν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι τώρα, θα είναι ακόμα καλύτερη από την εξαιρετική περσινή χρονιά. Το 2022 είχαμε ρεκόρ εσόδων αλλά και 10% αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης από 564 ευρώ το 2019 σε 619 ευρώ το 2022. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύουμε πλέον πιο ποιοτικό τουρισμό που ξοδεύει περισσότερα χρήματα στη χώρα μας.




Έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε την τουριστική σεζόν και τώρα στις προτεραιότητες μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με την προστασία των προορισμών μας, ειδικά κάποιων εμβληματικών προορισμών οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από μεγάλη πίεση. Θα ανακοινώσουμε σύντομα τις παρεμβάσεις μας όπως και παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, γεγονός βεβαίως που έχει να κάνει με το δίκαιο αίτημα για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Γιατί δεν θα κουραστώ να το λέω: όλοι πρέπει να έχουν μέρισμα επιτυχίας από την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος”.