31 Μαρτίου 2023

Απέναντι στον Βέρρο… Απόστολος Αλατζάς!

 

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη
Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου απέναντι στον Ταξιάρχη Βέρρο, κατέρχεται ο Απόστολος Αλατζάς, νυν Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη. Ο κ. Αλατζάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το μεσημέρι της Πέμπτης και η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς πριν από τέσσερα χρόνια, έφθασε στο τέλος της τετραετίας να αποτελεί την «ενός ανδρός αρχή». Ο Δήμαρχος και η δημοτική του αρχή, όση του απέμεινε με δύο τρεις υποτακτικούς, λειτουργεί τον δήμο με πλήρη αδιαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών, απαξιώνει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, στοχεύει στην προσωπική του προβολή και τα δικά του συμφέροντα, δεν έχει αναπτυξιακό όραμα, αυτοϊκανοποιείται με την διεκπεραίωση μικροέργων, που άλλοι είχαν σχεδιάσει και εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις.

Εκμεταλλεύτηκε για προσωπικό του όφελος τους αγώνες του Λεσβιακού λαού στο θέμα του μεταναστευτικού και δεν θέλησε ποτέ να συνεργαστεί με άλλους φορείς του νησιού για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την στοχευμένη ενιαία ανάπτυξη.

Σήμερα, που η πολιτεία, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης, με σειρά έργων (οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου, Λιμάνι Σιγρίου, οδική αρτηρία Καλλονής - Πέτρας – Μολύβου, Φράγμα Τσικνιά), χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να μπορεί με αξιοκρατία, διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνονται.

Έτσι αποφάσισα με πολλούς άλλους συνδημότες μου που ζούμε την καθημερινότητα αυτού του τόπου, που τον πονάμε και τον αγαπάμε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Δήμαρχος, για να αποκτήσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μια δημοτική αρχή αντάξια των προσδοκιών του που να λειτουργεί προς όφελος των δημοτών και όχι προς όφελος διαφόρων συμφερόντων.

Αρχές μου είναι: η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η αξιοκρατία, η πλήρης διαφάνεια, η δημοκρατική λειτουργία, ο διάλογος και η συναντίληψη.»

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/