11 Μαρτίου 2023

Και ο Τουρισμός στους τομείς για εργασία πολιτών τρίτων χωρών – Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ



 Στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ασύλου και Μετανάστευσης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικρατείας, με την οποία προστίθεται ο Τουρισμός, στους τομείς Απασχόλησης, στους οποίους επιτρέπεται η απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών και εφαρμόζονται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Μέχρι τώρα ο Τουρισμός δεν περιλαμβανόταν στους τομείς αυτούς και πλέον με την υπ΄αριθμ.24424 ΚΥΑ με τίτλο «Τομείς απασχόλησης στους οποίους εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις για την εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχική εργασία», ο κατάλογος των τομέων απασχόλησης της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), στους οποίους εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις για την εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχική εργασία συμπληρώνεται με τον κλάδο του τουρισμού.

Αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ που θα καθορίζει τον αριθμό αδειών που θα χορηγηθούν.

Η διάταξη

Η διάταξη έχει ως εξής: “Ο κατάλογος των τομέων απασχόλησης της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), στους οποίους εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις για την εισδοχή πολιτών τρίτων
χωρών με σκοπό την εποχική εργασία και καλύπτει τους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας, της κτηνοτροφίας συμπληρώνεται με τον κλάδο του τουρισμού.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2023”.

Πηγή money-tourism.gr