11 Μαρτίου 2023

Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση – Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο



 Ομάδα αγνώστων περικύκλωσε το βράδυ της Παρασκευής τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, του επιτέθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον στη μύτη.
Ο κύριος Βαρουφάκης δεν συνοδευόταν από αστυνομικούς, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι νεαροί οι οποίοι, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πρώτα τον προπυλάκισαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου.

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν αποχώρησε από το νοσοκομείο, ενώ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά αλλά δεν ήθελε και έφυγε, αναφέρουν πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Σημειώνεται ότι στον «Ευαγγελισμό» έσπευσαν βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Κλέων Γρηγοριάδης. Μάλιστα, εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι καλά ο κύριος Βαρουφάκης. Είναι σιδεροκέφαλος. Έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο, θα τα πούμε το πρωί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ συνήθως συνοδεύεται από πέντε αστυνομικούς πήγε μόνος του στο εστιατόριο όπου στο παρελθόν του είχαν επιτεθεί ξανά.

«Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25»

Με ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 χαρακτήρισε φασιστική και τραμπούκικη την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.».

Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, ανέφερε με ανάρτησή του twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.