9 Μαρτίου 2023

Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς»

 

Θύελλα αντιδράσεων και μια οξύτατη ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί μια αποστροφή του λόγου του Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το αν ήταν ασφαλή τα τρένα, όπως είχε δεσμευτεί γι’ αυτό ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, προκάλεσε αίσθηση με τη δήλωσή τους για τη στάση του κ. Καραμανλή στη Βουλή, λίγες ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη:

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις «ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα»;». Όταν έλαβε την απάντηση «βεβαίως», είπε: «Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος…».

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του δήλωσε: «Είναι πιθανό ο υπουργός να σκέφτηκε, είναι πιθανό, αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα κυκλοφορούν τρένα στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι έχουμε να κάνουμε με μία καραμπινάτη υπόθεση, και για μία κλασική περίπτωση «όχι ανθρώπινου λάθος» όπως έλεγε στην αρχή, αλλά «έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση», απορώντας πως τον άφησαν μόνο του το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής, ως υπουργός, είχε πει στη Βουλή απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».