19 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Aντιπολίτευση «εφ’ όλης της ύλης»

 


Σκληραίνει το πρέσινγκ η Κουμουνδούρου προς το Μαξίμου και με παράλληλες ενέργειες επιχειρεί να δείξει πως κρύβει «εκπλήξεις» για την προεκλογική περίοδο

Σκληραίνει το πρέσινγκ η Κουμουνδούρου προς το Μαξίμου και με παράλληλες ενέργειες επιχειρεί να δείξει πως κρύβει «εκπλήξεις» για την προεκλογική περίοδο. 

Εστιάζοντας στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και αναμένοντας τα νεότερα από την ΑΔΑΕ, συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό του Χρήστου Ράμμου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, δίνοντας την πρώτη της συνέντευξη δήλωσε στο «Κόκκινο»: «Η παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου εξυπηρετεί απολύτως την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπονομεύει τη μοναδική Αρχή στην οποία μπορούμε να προσφύγουμε για να πάρουμε απαντήσεις. Αντί να λύσουμε στον κ. Ράμμο τα χέρια να βγει, να ελέγξει και να μάθει, η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο». Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε τη «χαριστική βολή» στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως υπάρχει ευρύ αντιπολιτευτικό πεδίο στο οποίο μπορούν να κινηθούν, και αφορμή για κριτική πήραν ακόμα και από την ανακοίνωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με το βλέμμα πάντα στραμμένο σε όσα έχουν δημοσιευθεί και αφορούν την παρακολούθησή του. «Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στον βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια». Με δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου απευθύνθηκε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Αντί να ζητάει εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα. Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί».

Συνεχείς ήταν οι συσκέψεις και χθες στην Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τη Ράνια Σβίγκου, τον Μιχάλη Καλογήρου και τον Γιώργο Βασιλειάδη, τους «τρεις φύλακες» των ψηφοδελτίων, καθώς το κόμμα βρίσκεται πλέον στην «τελευταία στροφή» πριν από την ανακοίνωσή τους. Είναι έτοιμα περίπου κατά 80% και αν όχι στα τέλη της εβδομάδας, την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο και ο Πολιτικός Σχεδιασμός προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Αντώνης Αντζολέτος
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ