3 Ιανουαρίου 2023

Τουρκικός τουρισμός | Εκτίμηση για 16 εκατ. τουρίστες το 2022 στην Κωνσταντινούπολη



 Με περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες εκτιμάται ότι έκλεισε το 2022 για την Κωνσταντινούπολη.

Τους πρώτους 11 μήνες του 2022, η Κωνσταντινούπολη υποδέχτηκε 14,7 εκατομμύρια επισκέπτες, κοντά στους 14,9 εκατομμύρια τουρίστες που δέχτηκε η Πόλη ολόκληρο το 2019, πριν η πανδημία COVID-19 πλήξει τα παγκόσμια ταξίδια.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών τον Δεκέμβριο, ωστόσο, η αίσθηση ήταν ότι υπήρξε έντονη κινητικότητα τουριστών Στην Κωνσταντινούπολη αυτό το μήνα και όταν δημοσιοποιηθούν τα τελικά στοιχεία, ο αριθμός των ξένων τουριστών τη χρονιά που πέρασε θα φτάσει τα 16 εκατομμύρια.

Το Νοέμβριο, η Πόλη υποδέχτηκε 1,34 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό αυτό το μήνα, σχεδόν 35% περισσότερους από τον ίδιο μήνα του 2021, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Περίπου το 71% των ξένων επισκεπτών εισήλθε στην πόλη μέσω του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης ενώ το 27% μέσω του αεροδρομίου Sabiha Gökçen.

Ρώσοι και Γερμανοί βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των ξένων επισκεπτών το Νοέμβριο και ακολούθησαν Ιρανοί, Σαουδάραβες, Ισραηλινοί, υπήκοοι ΗΠΑ, Βρετανοί και Γάλλοι. Συνολικά η πόλη υποδέχθηκε τουρίστες από 194 χώρες το Νοέμβριο.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες επισκέπτονται την πόλη για να δουν ιστορικούς χώρους και για πολιτιστικό τουρισμό, αλλά κάποιοι επιλέγουν στην Κωνσταντινούπολη για ψώνια.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της Τουρκίας για το 2022 ανεβάζουν στα 50 εκατ. τις αφίξεις και στα 44 δισ.δολ. τα έσοδα.

πηγή https://www.tornosnews.gr/