10 Νοεμβρίου 2022

Το Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται σε ηγέτιδα Περιφέρεια του Ευρωπαϊκού βιώσιμου τουρισμού

 

Σε ενημέρωση για τις συναντήσεις και δράσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προέβη χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Υψηλάντης.
Όπως είπε:


«Ο περιφερειάρχης βρίσκεται από την Δευτέρα στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο –εντεταλμένο σε θέματα Τουρισμού κ. Κώστα Χρυσοχοϊδη- προκειμένου να συμμετάσχει στην διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, η οποία ολοκληρώνεται (σήμερα) στις 9 Νοεμβρίου 2022. Την έναρξη του παγκόσμιου αυτού τουριστικού event, κατά παράδοση, ανοίγει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού –κάτι που έγινε και προχθές με τον κ. Βασίλη Κικίλια. Αυτή την φορά, στο πάνελ πλαισιωνόταν από έναν περιφερειάρχη, τον κ. Χατζημάρκο μαζί με τον επικεφαλής της TUI Group κ. Sebastian Ebel καθώς και κάποιους ειδικούς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Αυτό βέβαια, σηματοδοτεί κάτι. Δεν είναι τυχαίο που ένας περιφερειάρχης ήταν παρών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στη συνέντευξη αυτή, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς – ρεκόρ του 2022, και ηγήθηκε στη συνέχεια της συζήτησης για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, δηλ. για το πώς θα διατηρηθεί η δυναμική αυτή, αλλά με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
Το Νότιο Αιγαίο, αναδεικνύεται σε ηγέτιδα Περιφέρεια του ευρωπαϊκού βιώσιμου τουρισμού –κι αυτό, όχι τυχαία, αλλά μέσα από μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες: στην Αστυπάλαια με το AstyBus και AstyGO, στην Τήλο με το just go zero, στην Χάλκη με το Greco Islands, στη Σύρο με το Aegean Neorion Innovation Center, στη Νάξο με το Naxos Smart Island και στη Ρόδο με το The Rhodes Co-Lab.
Καθεμιά από αυτές τις πρωτοβουλίες έχει το δικό της στίγμα και το δικό της βάρος στην πορεία εδραίωσης της ΠΝΑι ως του ‘Leader’ στον βιώσιμο ευρωπαϊκό τουρισμό. Ο μοναδικής ομορφιάς πολυ-νησιωτικός προορισμός, ο πρώτος τουριστικός προορισμός της χώρας μας, μετατρέπεται σε αυτό που λέμε Sustainability Hub –δηλαδή κόμβο βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού τουρισμού».
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής της Amazon στην Ρόδο –μία από τις πρωτοβουλίες αυτές αφορά στο Naxos Smart Island.
Όπως ανακοίνωσε επίσης: «Τον Γενάρη του 2023, θα γίνει στην Ρόδο με την συμμετοχή όλων των εταίρων του Project The Rhodes Co-Lab, η εξειδίκευσή του σε συγκεκριμένες δράσεις και έργα. Αυτά θα γίνουν εδώ και κατόπιν θα γίνουν οι ανάλογες ανακοινώσεις».
Αναφερόμενος στα μηνύματα από το Λονδίνο, τόνισε πως είναι πολύ θετικά και όπως όλα δείχνουν «είναι ρεαλιστικός ο στόχος, να έχουμε τις πρώτες διεθνείς πτήσεις εντός του Μαρτίου του 2023. Για μία ακόμη φορά, ο πήχης τίθεται πολύ ψηλά… αλλά, σε αυτό τον τόπο, είμαστε μαθημένοι».

Από: Πέγκυ Ντόκου


 Πηγή:www.dimokratiki.gr