9 Νοεμβρίου 2022

Δ. Τσιλιγκίρης: Η Ρόδος πάει εξαιρετικά καλά στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου



 Πολύ θετικά ήταν τα συμπεράσματα από την πρώτη ημέρα της έκθεσης Word Travel Market,  στο Λονδίνο για τη Ρόδο.

Ειδικά το περίπτερο της Ρόδου ήταν γεμάτο από κόσμο όπως δήλωσε στον Sky από το Λονδίνο ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ.Διονύσης Τσιλιγκίρης.

«Υπάρχει καλή εικόνα για την Ελλάδα και τη Ρόδο . Είχαμε ζήτηση για νέα προϊόντα.  Ήρθαν  οι τουρ οπερέιτορς και μας είπαν να βρούμε  βίλες», δήλωσε ο κ.Τσιλιγκίρης.

Ακόμη οι τουριστικοί πράκτορες ρωτούν  για το αν η Ρόδος έχει αεροπορική σύνδεση με τη Σαντορίνη.

«Μας ρωτούν αν υπάρχει αεροπορική  σύνδεση με τη Σαντορίνη. Μας ζητούν σουίτες στα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει πως ένα κομμάτι των τουριστών από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο ίσως έρθουν στη Ρόδο», είπε ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

«Ζούμε μια έκθεση που είναι ζωντανή .  Είναι πρωτόγνωρο το ότι είχαμε τόσο  πολύ κόσμο .Πρώτη φορά είδα τόσο πολύ κόσμο. Το  περίπτερο  της Ρόδου ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Η συνέχεια ήταν  εξίσου πάρα πολύ καλή. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά για τον χώρο μας. Ίσως να έχουμε ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά της Αμερικής», είπε ο  κ. Τσιλιγκίρης.

Ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ αναφέρθηκε και όσα ειπώθηκαν για τη Ρόδο σε συνάντηση με το project Co Lab  στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού στο Λονδίνο.

Σε ερώτηση αν η Ρόδος θα φιλοξενήσει το επόμενο καλοκαίρι όσους τουρίστες είχε και φέτος ο κ. Τσιλιγκίρης δήλωσε:

«Ελπίζουμε πως θα έχουμε ως βάση αυτό που κάναμε το 2022  και θα  δούμε τι θα γίνει  το 2023. Γίνονται προσπάθειες να μεγαλώσουμε τη σεζόν. Ως δήμος Ρόδου προσπαθούμε στοχευμένα να κάνουμε πράγματα. Να ακούσουμε τις ανάγκες και να προχωρήσουμε με στόχο  την  ποιότητα και την  επιμήκυνση της   σεζόν.

ΠΗΓΗ https://www.skyrodos.gr/