8 Νοεμβρίου 2022

Αυτόνομη παρουσία του Δήμου Ρόδου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

 

Στην κορυφαία συνάντηση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-9 Νοεμβρίου 2022, θα συμμετέχει αυτόνομα ο Δήμος Ρόδου με περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», πρόκειται για ένα περίπτερο 55 τμ, μοντέρνας αισθητικής με ηλεκτρονικές οθόνες μεγάλων διαστάσεων οι οποίες θα προβάλουν εννέα διαφορετικά βίντεο που θα αναδεικνύουν τα όμορφα τοπία της Ρόδου, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και λιγότερα προβεβλημένα και γνωστά χωριά.


Σημειώνεται ότι στην WTM θα συμμετέχει και ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος θα έχει σημαντικά ραντεβού με τουριστικούς οργανισμούς, τόσο στο περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ όσο και εκτός της έκθεσης.
Σημειώνεται ότι στο περίπτερο της Ρόδου, θα πραγματοποιούνται οι B2B συναντήσεις και των τουριστικών φορέων του νησιού. Στόχος είναι να λειτουργήσει το περίπτερο ως χώρος δικτύωσης με εκπροσώπους των τουρ οπερέιτορς, στελέχη αεροπορικών εταιρειών κ.ο.κ. ώστε κατά τη διάρκεια του τριημέρου αυτού να συναφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες για την νέα τουριστική σεζόν το 2023.
Ήδη έχουν σταλεί από το Δήμο Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τη Διεύθυνση Τουρισμού προσκλήσεις προς όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα τουριστικά πρακτορεία ώστε να κλείσουν Β2Β ραντεβού στα business tables του περιπτέρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη μοντέρνα αισθητική του περιπτέρου, έμφαση έχει δοθεί και στην «οικολογική» διάσταση της παρουσίας και προβολής της Ρόδου. Δεν θα υπάρχει καθόλου έντυπο υλικό, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν. Αντίθετα, θα διανεμηθούν USB sticks που θα περιλαμβάνουν πλούσιο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, χάρτες, οδηγοί κλπ).
Επίσης, στο πλαίσιο της δικτύωσης της τοπικής αγοράς με την τουριστική βιομηχανία, ο ΠΡΟΤΟΥΡ προέβη στην εκτύπωση καρτ ποστάλ με εντυπωσιακά τοπία της Ρόδου σε ανακυκλωμένο χαρτί.
Οι συγκεκριμένες «ταχυδρομικές κάρτες», θα έχουν στη θέση του γραμματόσημου ένα αυτοκόλλητο με γραμμωτό κώδικα (QR code) που θα παραπέμπει σε κάθε τουριστική επιχείρηση η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα του ΠΡΟΤΟΥΡ και δήλωσε συμμετοχή στην πρωτοποριακή αυτή δράση προβολής.
Γενικώς, έπειτα από πολλά χρόνια η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη έμφαση στις τουριστικές εκθέσεις με μία δυναμική παρουσία της Ρόδου και με βασικό στόχο να μεγιστοποιηθεί το απολύτως θετικό αποτέλεσμα της φετινής τουριστικής σεζόν, αλλά και να εδραιωθεί ο προορισμός στην εξέχουσα θέση που κατέχει ανάμεσα στον διεθνή ανταγωνισμό. Στο Λονδίνο αναμένεται να διαφανούν οι πρώτες ενδείξεις για την επόμενη σεζόν με τη Ρόδο να διατηρεί ήδη ένα καλό προβάδισμα από τη φετινή χρονιά.
Πέρα από την WTM στο Λονδίνο, ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο-ΙΤΒ Berlin τον Μάρτιο του 2023.
Πέρα από τις δύο παραπάνω εκθέσεις ο Δήμος Ρόδου θα πάρει μέρος σε περίπου 12 εκθέσεις μέσω του ΕΟΤ. Μία από αυτές είναι η έκθεση της Ουτρέχτης που στοχεύει στην αγορά της Ολλανδίας. Θα λάβει επίσης μέρος στην μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, την ΒΟΟΤ στο Düsseldorf της Γερμανίας, σε ειδική έκθεση γαμήλιου τουρισμού, ακόμη και στην Κίνα και στη Νότιο Κορέα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών.

Δημήτρης Γκαρτζώνης


 Πηγή:www.dimokratiki.gr