7 Σεπτεμβρίου 2022

Πλοία έρχονται και φεύγουν στη γραμμή «Θεσσαλονίκη ‑ Μυτιλήνη»



 Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το δρομολόγιο του CHAMPION JET 1 ενώ ξεκινάει το Σάββατο η άγονη γραμμή από την Blue Star. Εντός των επόμενων εβδομάδων έρχεται και το Smyrna di Levante για Σμύρνη και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώνεται σήμερα το δρομολόγιο του ταχύπλοου CHAMPION JET 1 της εταιρείας  SEAJETS το οποίο πραγματοποίησε το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της γραμμής ο κεντρικός πράκτορας της εταιρείας στη Μυτιλήνη Άρης Λαζαρής, σημείωσε ότι το επιβατικό κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στο δρομολόγιο, ωστόσο πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον εστιάσθηκε λίγο περισσότερο στη Λήμνο. «Το δρομολόγιο ολοκληρώνεται και η εταιρεία είναι αρκετά ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που υπήρξε. Θα έλεγε κανείς ότι η Λήμνος είχε μεγαλύτερα οφέλη από αυτή τη γραμμή και αν μπορούσαμε να μιλάμε για ποσοστό θα ήταν 60% για τη Λήμνο και 40% για τη Λέσβο. Από εκεί και πέρα η εταιρεία μελετά τα δεδομένα και δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις μέσα στους επόμενους μήνες, σημειώνει ο Άρης Λαζαρής. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη δεν θα μείνει ακάλυπτη αφού το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά το δρομολόγιο της άγονης γραμμής με τα πλοία της Blue Star Ferries, αρχικά με το Blue Star Chios και στη συνέχεια με το Blue Star Myconos. 

Μέσα στο μήνα που διανύουμε εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει και η γραμμή Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Σμύρνη με το πλοίο Smyrna di Levante η οποία μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  έχει λάβει κρατική επιδότηση για τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. 

Τους  επόμενους μήνες, ενωμεταξύ  αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο νέος διαγωνισμός σύμφωνα με τη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού θα αφορά επιδότηση της γραμμής δωδεκάμηνης διάρκειας η οποία θα καλύπτει και τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Γενικά το ενδιαφέρον που υπάρχει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να δοκιμάσουν την τύχη τους στο δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία πολύ καλή εξέλιξη για τους νησιώτες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι για πολλά χρόνια ήταν αποκλεισμένοι από τη συγκεκριμένη γραμμή και εξυπηρετούνταν αποκλειστικά από τη γραμμή της Καβάλας. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη σε περίπτωση που παγιωθεί και σταθεροποιηθεί θα φέρει νέα πνοή και στην τουριστική κίνηση των νησιών μας τα οποία ως γνωστόν αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. 

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/