12 Ιουλίου 2022

Παρέμβαση της Μ. Κομνηνάκα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

 

Την Κυριακή 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η 33η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), στην οποία παρευρέθηκε η βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Στην παρέμβαση της αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας τη θέση του ΚΚΕ ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τροφοδοτούν την τούρκικη επιθετικότητα καθώς στόχος τους είναι η προώθηση της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, κάτι που θέτει σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις τιμές στο ρεύμα και στη βενζίνη και στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που καθιστούν ανέφικτο για τους Μυτιληνιούς οι οποίοι ζουν εκτός του νησιού να επισκεφθούν τον τόπο τους και την οικογένειά τους.

Η βουλευτής για όλα τα παραπάνω ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις Ερωτήσεις αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ όπως η τροπολογία για την κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ειδικού τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, αναφέρθηκε στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν υπογράψει, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, 55 σωματεία και φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΟΛΣΑ, για μείωση στο 50% των εισιτηρίων και μια σειρά άλλες διεκδικήσεις για ανακούφιση από την ακρίβεια, το οποίο και κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ.

Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις κατ' επανάληψη κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι απαράδεκτο 5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας να υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις και άλυτα προβλήματα, που εμποδίζουν την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, την αποκατάσταση του σχολείου και συνολικά την επαναφορά της ζωής στο χωριό. Επίσης, δήλωσε στήριξη στον αγώνα που γίνεται για να μην προχωρήσει το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της παραλίας της Ερεσού.

Τέλος, η βουλευτής κατήγγειλε την εμμονή της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί σε μια τεράστια φυλακή, χτίζοντας την υπερδομή στη Βάστρια, που συνοδεύεται με τις διώξεις απέναντι σε όσους αντιδρούν και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δίωξη του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου και του γγ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Αυτές οι πράξεις δείχνουν πόσο φοβούνται το οργανωμένο λαϊκό, εργατικό κίνημα και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, αλλά και να τολμήσουν να μπουν στον αγώνα, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές, γιατί σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

ΠΗΓΗ https://www.902.gr/