23 Μαΐου 2022

Ξεκινά! Στις 17 Ιουνίου το πρώτο δρομολόγιο Σμύρνη – Μυτιλήνη



 Πραγματικότητα γίνεται με πρωτοβουλία επιχειρηματιών σε συνεργασία με το Δήμο Σμύρνης, η ακτοπλοϊκή σύνδεση δυο φορές την εβδομάδα της μεγαλούπολης των 4.000.000 κατοίκων με τη Λέσβο. Δρομολόγια κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή με το καταμαράν IHSAN ALYNAK


Πραγματικότητα γίνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη μεγαλούπολη της Σμύρνης. Όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο από τη Σμύρνη στη Μυτιλήνη. Το πλοίο θα έρχεται κάθε Παρασκευή και θα αναχωρεί την ίδια μέρα ενώ την Κυριακή θα επαναλαμβάνει το ίδιο δρομολόγιο.


Το ταξίδι θα διαρκεί δυο ώρες και 40 λεπτά θα γίνεται δε με το τύπου καταμαράν πλοίο IHSAN ALYNAK της ναυτιλιακής εταιρείας IZDENIZ συμφερόντων του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης.


Ήδη στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απεστάλησαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το πλοίο αναμένεται να ελεγχθεί τόσο στη Σμύρνη όσο και στη Μυτιλήνη στα τέλη Μαΐου, πιθανά το διήμερο 27 – 28 Μαΐου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος του εισιτηρίου μετ΄ επιστροφής θα κινείται περί τα 80 ευρώ ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο θα πρακτορεύει το ταξιδιωτικό γραφείο Fotis tours.



Η υλοποίηση του δρομολογίου Μυτιλήνη – Σμύρνη ανοίγει σοβαρές τουριστικές προοπτικές για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στη Λέσβο αφού μειώνει κατά τρεις τουλάχιστον ώρες, από έξη ώρες σε τρεις, το χρόνο του ταξιδιού. Ας σημειωθεί ότι το πλοίο θα ξεκινά από το λιμάνι στο κέντρο της πόλης.


Για την υλοποίηση του δρομολογίου εργάστηκαν αποκλειστικά και μόνο επιχειρηματίες και από τις δυο μεριές του Αιγαίου οι οποίοι και έπεισαν την δημοτική αρχή της Σμύρνης και της διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρείας για τη σημασία και τη βιωσιμότητα του δρομολογίου.

πηγή https://www.stonisi.gr/