3 Μαρτίου 2022

Πάρις Καρβουνόπουλος / Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία



 «H Ελλάδα δεν είναι λογικό να βγαίνει δύο βήματα μπροστά από όλους τους άλλους. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Τα έχει δώσει όλα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.E.»


«Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, συνιστά αλλαγή στάσης της Ελλάδας. Πρόκειται για άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε μία πολεμική αναμέτρηση, από την οποία θα έπρεπε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο μακριά», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο εκδότης του ενημερωτικού αμυντικού site militaire.gr, Πάρις Καρβουνόπουλος.

«Το γεγονός ότι ούτε το Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν γνώριζε ότι θα αφαιρεθεί από τις αποθήκες του, αντιαρματικός φορητός οπλισμός προκειμένου να αποσταλεί στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο στρατιωτικό προσωπικό. Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε μια κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Η Ελλάδα όμως, δεν νομίζω ότι έχει να αποδείξει κάτι στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στους  Αμερικανούς έχουμε δώσει τα πάντα, Απο την Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη. Τώρα έχουμε το παράδοξο, να έχει κλείσει για ένα μήνα ο εναέριος χώρος στον Έβρο μετά από αίτημα των Αμερικανών. Η χώρα μας αγόρασε πανάκριβα οπλικά συστήματα και το χρέος μας το έχουμε κάνει και με το παραπάνω. Δεν είναι λογικό εμείς να βγαίνουμε δύο βήματα μπροστά από όλους τους άλλους».

https://www.avgi.gr/