3 Μαρτίου 2022

Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων ολιγαρχών

 


Μπορεί η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να έχουν σηκώσει ψηλά τους τόνους απέναντι στη Μόσχα, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο ορισμένες ενέργειες στελεχών της προκαλούν αν μη τι άλλο το κοινό αίσθημα και θέτουν υπό αμφισβήτηση την πολιτική που τονίζει πως ακολουθεί το Μαξίμου.

Αίσθηση, λοιπόν, προκάλεσε το γεγονός ότι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν τροπολογία που έφερε η Ευρωπαϊκή Αριστερά στο ψήφισμα για την Ουκρανία και η οποία αναφερόταν σε κυρώσεις εις βάρος Ρώσων ολιγαρχών και των «κρυφών» λογαριασμών τους σε φορολογικούς παραδείσους. Η πρόταση τελικά καταψηφίστηκε με μικρή διαφορά (323 υπέρ και 342 κατά), χάρη και στους βουλευτές της Ν.Δ. 

Το ζήτημα καυτηρίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «την ώρα που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν ψήφισαν οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, από την πίσω πόρτα έδιναν συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες. Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις».

https://www.efsyn.gr/