2 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Κλιμάκωση ρωσικών επιχειρήσεων σε μεγάλα αστικά κέντρα




 Σκληρές μάχες μαίνονται για ακόμη μια ημέρα, την έβδομη κατά σειρά, στην Ουκρανία  με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν επικεντρώσει σήμερα την επίθεσή τους στο Χάρκοβο και τη Χερσώνα, την ώρα που στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.


  Κι ενώ αναμένονται αργότερα σήμερα νέες κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας, η απειλή ενός πυρηνικού ολέθρου εκφράζεται πλέον ανοικτά από τα χείλη ρώσων αξιωματούχων, όπως του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Σήμερα, στο Χάρκοβο, στόχος της ρωσικής επίθεσης έγιναν ένα κτήριο αστυνομικής διοίκησης καθώς και ένα πανεπιστήμιο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης πρόσθεσε από τις επιθέσεις αυτές, ακόμη τέσσερις νεκρούς στη μακρά λίστα.

Στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, οι νέες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών αναμένονται με χαμηλές προσδοκίες, την ώρα που η Κίνα εξέφρασε πλέον και επισήμως ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει τη Δύση στον δρόμο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Θέλουν να μας εξαλείψουν ως χώρα», ανέφερε στο μεταξύ το σημερινό μήνυμα Ζελένσκι, ενώ στη Μαριούπολη ξεκίνησε η ασφαλής απομάκρυνση των Ελλήνων από το προξενείο και την περιοχή.
https://www.cnn.gr/