10 Φεβρουαρίου 2022

Αρκαλοχώρι: Επιστολή «γρίφος» της ΑΑΔΕ προς τους σεισμόπληκτους προκαλεί ανησυχία - Αδυνατούν να τη μεταφράσουν ειδικοί και πολίτες




 Φυσιολογική η μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι, λέει την ίδια ώρα στον 98.4 ο Φίλιππος Βαλιανάτος, Καθηγητής Γεωφυσικής στο ΕΚΠΑ

Μια επιστολή της ΑΑΔΕ που κοινοποιήθηκε στους κατοίκους των σεισμόπληκτων Δήμων του Ηρακλείου, προκαλεί ανησυχία και επιφυλάξεις για τις προθέσεις της Πολιτείας.

Ειδικότερα, απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μέχρι σήμερα είχαν υποβάλλει αιτήσεις αποζημίωσης μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr και τους ενημερώνει πως κατόπιν ελέγχων και διασταυρώσεων των στοιχείων τους, μεταξύ αιτήσεων και δελτίων επανελέγχων, δεν κατέστη δυνατή η διεκπεραίωση της αίτησης τους. 
Στην επιστολή αναφέρονται λάθη, ελλείψεις εγγράφων και στοιχεία που δεν ταυτίζονται μεταξύ τους.

«Σηκώνουμε τα χέρια, δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εστάλη αυτή η επιστολή» αναφέρουν δεκάδες από τους αποδέκτες της, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της Πολιτείας εκφράζει και ο Μάρκος Κοκολάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Ελπίδα».

«Πιθανολογούμε το τι μπορεί να ζητάει η επιστολή λίγες ημέρες πριν κλείσει η πλατφόρμα», σχολιάζει ο Φοροτεχνικός Παύλος Μπαριτάκης, όταν κλήθηκε να βοηθήσει στη αποκωδικοποίηση της κίνησης αυτής από την ΑΑΔΕ.

«Είναι αδιευκρίνιστα τα όσα ζητά, είναι απαραίτητη και η παράταση της προθεσμίας λειτουργίας της πλατφόρμας» σημειώνει.

πηγή https://www.neakriti.gr/