27 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο κέντρο του Χάρκοβο- Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε τη Χερσώνα και το Μπερντιάσκ

 


Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Χάρκοβο και έχουν ξεσπάσει οδομαχίες στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian.
Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε τη Χερσώνα και το Μπερντιάσκ – Ρωσικά ελαφρά οχήματα έφθασαν μέχρι το κέντρο του Χάρκοβου.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

“Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ” που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Από την πλευρά τους, οι αρχές του Χάρκοβου (βορειοανατολικά), της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια “διείσδυση” του στρατού μέχρι το κέντρο της πόλης.

“Σημειώθηκε μια διείσδυση ελαφρών οχημάτων του ρωσικού εχθρού στην πόλη Χάρκοβο, περιλαμβανομένου του κεντρικού τμήματος”, ανέφερε στο Twitter τοπικός αξιωματούχος, ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος είπε πως οι μάχες συνεχίζονται και κάλεσε τους περίπου 1,4 εκατ. κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Όλεγκ Σινεγκούμποβ, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εισχωρήσουν στην πόλη και με ανακοίνωσή του καλεί τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

«Προσοχή! Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν τον εχθρό. Ζητάμε από τον άμαχο πληθυσμό να μην βγεί στους δρόμους της πόλης» έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος στα κοινωνικά δίκτυα.

«Παρακαλώ, μείνετε στα σπίτια σας. Η κατάσταση στην πόλη είναι πολύ τεταμένη» δήλωσε και ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ.

https://www.el.gr/