27 Φεβρουαρίου 2022

Σφοδρές μάχες στο κέντρο του Χαρκόβου - Εισήλθε ο ρωσικός στρατός με τεθωρακισμένα

 

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις σήμερα, τέταρτη ημέρα των συγκρούσεων με το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων σε όλη την Ουκρανία να συνεχίζεται και με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν το πρωί της Κυριακής ότι ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη και βιομηχανικό κέντρο.

Ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στο Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κιέβου μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τοπικούς Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι ελαφρά στρατιωτικά οχήματα «μπήκαν μέσα στην πόλη».

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν βίντεο που έδειχναν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να οδηγούν μέσα στην πόλη που βρίσκεται στα βορειοααντολικά.

Ο Σινεγκούμποφ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σε ασφαλή σημεία, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

«Μην φύγετε από τα καταφύγια! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξοντώνουν τον εχθρό. Καλούνται οι πολίτες να μην βγαίνουν στους δρόμους», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γκερασένκο οι μάχες εξελίσσονται στο κέντρο του Χάρκοβο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες στους δρόμους ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και ομάδες των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού.

https://www.pronews.gr/