4 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μουτζούρης ενημέρωσε Βουλή και κόμματα για την φωτογραφική τροπολογία Μηταράκη

 


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υλοποιώντας την από 31 .01.2022 απόφαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία  το ΠΣ αντιτίθεται στην ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής υπερδομών μεταναστών στα νησιά μας, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου , είχε συνάντηση την Τετάρτη 02.2.2022  με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα τον οποίον ενημέρωσε και επέδωσε την σχετική  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Επίσης για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Παναγιώτη Χριστόφα, την Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κα. Σουλτάνα Ανδρεάδου, τον επικεφαλή της Συμπαράταξης Πολιτών - Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σπιλάνη και την επικεφαλή- Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Αγλαΐα Κυρίτση,  είχαν συναντήσεις  με αρχηγούς και εκπροσώπους  κομμάτων  τους οποίους και ενημέρωσαν για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν είναι δυνατόν να καταστούν φυλακές ανθρώπων. Εθνικοί λόγοι εξαιτίας της γειτνίασης των νήσων με την Τουρκία, σε συνδυασμό με τις ροές που έχουν μηδενιστεί δεν δικαιολογούν την δημιουργία υπερδομών μόνιμης παραμονής μεταναστευτικού πληθυσμού. Τα νησιά επιθυμούμε να  εκκενωθούν καθώς η Κυβέρνηση κατάφερε στη Λέσβο από 25.000 μετανάστες  τον Φεβρουάριο του 2020 να είναι  σήμερα 2000 ενώ  στη Χίο μόνο 400.  Ίσως μια πολύ μικρή εγκατάσταση καταγραφικής σκοπιμότητας με άμεση αναχώρηση  από τις νήσους των εισερχομένων  χωρητικότητας 300 ατόμων να εξυπηρετούσε σε πιθανή προσέλευση μεταναστευτικών ροών».