17 Ιανουαρίου 2022

Λοβέρδος: Να απαντήσει επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ροζάκη

 

«Έως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, τα σχόλια των ελληνικών διπλωματικών πηγών είναι αμήχανα και μάλλον επιβεβαιώνουν όσα ο κ.Ροζάκης ανέφερε», επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ



«Η συνέντευξη του καθηγητή κ. Ροζάκη δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, εάν δεν απέδιδε στην ελληνική πλευρά την πρόταση η επέκταση των χωρικών μας υδάτων να γινόταν στα 10 κι όχι στα 12 μίλια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Και επειδή ο συγκεκριμένος καθηγητής προσεγγίζει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα που προκύπτει είναι εάν αυτή η πρόταση σχετίζεται με τις διερευνητικές επαφές ή όχι, καθώς και αν έγινε κατά τη διάρκεια των νέων γύρων των διερευνητικών επαφών που ξεκίνησαν το 2021 ή σε κάποια παλαιότερη φάση τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Λοβέρδος.

«Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών. Έως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, τα σχόλια των ελληνικών διπλωματικών πηγών είναι αμήχανα και μάλλον επιβεβαιώνουν όσα ο κ.Ροζάκης ανέφερε», καταλήγει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.