3 Ιανουαρίου 2022

Μαύρη προπαγάνδα ξεκίνησε ο Κάρμαντζης για να στηρίξει τον Μηταράκη

 


Το τελευταίο του χαρτί, αυτό της μαύρης προπαγάνδας, της καλλιέργειας αισθήματος φόβου, πανικού και ανασφάλειας των κατοίκων της Χίου, παίζει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, για να δικαιολογήσει την ολική και απροκάλυπτη εξυπηρέτηση των σχεδίων του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την καταλυτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για την απόκρουση των σχεδίων κατασκευής της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, την ίδια ημέρα – σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 – του συμβολικού μηνύματος που έστειλαν οι κάτοικοι της Χίου από την περιοχή, ο κ. Κάρμαντζης επέλεξε χωρίς περιστροφές τον δικό του δρόμο, πλάι πλάι με τον υπουργό Μετανάστευσης.

Μόλις δύο ημέρες πριν την φημολογούμενη έναρξη των εργασιών στην περιοχή του Θόλους, ο δήμαρχος Χίου επιλέγει τον διχαστικό λόγο, δημοσιεύοντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πλήθος φωτογραφιών (ο astraparis.gr έχει την… τιμητική του) από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση προ ετών, με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι και σε άλλα σημεία της πόλης.

Επιχειρώντας να απευθυνθεί στο συμπαθητικό των πολιτών, διεγείρει με κάθε τρόπο και λέξη τα αισθήματα της ανασφάλειας και του πανικού, ωσάν να αποτελούσε επιλογή της χώρας ή των πολιτών της το προσφυγικό – μεταναστευτικό κύμα και ό,τι αρνητικό εξ αυτού μπορεί να προκλήθηκε στο νησί και στους κατοίκους του.

Αυτό είναι το κείμενο του δημάρχου, ο οποίος αντί να συντάσσεται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία κατ΄ ουσίαν και η παράταξή του ψήφισε, επιλέγει να την υπονομεύει και να την ακυρώνει στην πράξη:

«Για όσους ονειρεύονται ξανά τετοιες εικόνες με τις ανεύθυνες δημαγωγικές συμπεριφορές και πρακτικές τους ,εμείς τους λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε. Φυσικά μαζί με εμάς και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της Χίου μας που θέλουν ασφάλεια τάξη και κανονικότητα της ζωής τους.Οι εικόνες αυτές είναι πραγματικές από την πλατεία της Χιου μας,πέριξ αυτής και γειτονιές πριν από τρία τέσσερα πέντε περίπου χρόνια και μέχρι πριν καποιους μηνες.Και φυσικά η πλατεία σήμερα.Αλήθεια θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε τα ίδια αντί συντεταγμένης διαχείρισης του μεταναστευτικού με ασφαλή και πολιτισμένο τρόπο;;;;;».

Περίπου 30 λεπτά μετά την αρχική ανάρτηση έπεσε η γραμμή (εκτός από το λάικ και την κοινοποίηση από τον κ. Μηταράκη) για την κοινοποίηση της περισπούδαστης ανάρτησης του δημάρχου, οπότε και ο ίδιος την συμπλήρωσε: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!

https://astraparis.gr/