21 Ιανουαρίου 2022

Άρχισε να… παίζει καθυστερήσεις η ΤΕΡΝΑ, για Θόλος, Βάστρια και Φυλάκιο




 Αρχίζει να επιβεβαιώνεται το σενάριο, βρέξει, χιονίσει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα πληρώνεται, για την κατασκευή των υπερδομών σε Θόλος Χίου και Βάστρια Λέσβου, καθώς και στο Φυλάκιο του Έβρου, από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το μόνο που δεν έχει γίνει προσώρας γνωστό είναι το πόσο θα αποτιμηθούν αυτές οι καθυστερήσεις, στον τελικό λογαριασμό του έργου των 164 εκατ. ευρώ.

Επικαλούμενη προφανώς την αποτροπή εκφόρτωσης των μηχανημάτων της στη Χίο αρχικά και στην Μυτιλήνη εν συνεχεία, την ημέρα των Θεοφανείων, η ΤΕΡΝΑ υπέβαλε στις 14 Ιανουαρίου 2022 αίτημα στο υπουργείο για παράταση της 1ης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου κατά ένα μήνα.

Μετά και την σχετική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας το αίτημα αυτό έγινε δεκτό με απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, ο οποίος ενέκρινε την χορήγηση παράτασης της 1ης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου κατά ένα μήνα, ήτοι έως την 18η Φεβρουαρίου 2022, «δεδομένου ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου».

https://astraparis.gr/