21 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝ. ΣΑΜΟΥ




 Το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ Θεόδωρο Κλιάρη, τον Βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Λιμενάρχη Σάμου, κ. Δημήτρη Τσινιά. 


Τους κυρίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, όπου παρουσία των Αντιδημάρχων, κ.κ. Διονυσίου Γ. Μητσού Μ. και Βογιατζή Κ. πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε θέματα που απασχολούν το Δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων των δυο φορέων. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η επιτάχυνση αποκατάστασης των λιμανιών του Δήμου μας, θέμα ιδιαίτερης εθνικής και οικονομικής σημασίας καθώς επίσης και η παρέμβαση διάσωσης της καθολικής εκκλησίας , μέρος του προβλήματος της οποίας αφορά και τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής καθώς πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εικόνα της χερσαίας ζώνης με την ταυτόχρονη προστασία της γειτονικής κατοικίας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών, για τη σημασία λειτουργίας του και προτάθηκε να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό και το σύλλογο φίλων του μουσείου ώστε να γίνει μια εκτενής παρουσίαση του έργου συμπεριλαμβανομένης και τη σχολής που προβλέπεται να λειτουργήσει, συνάντηση την οποία αποδέχθηκε. Αναφέρθηκαν ακόμη, στην διοργάνωση των εκδηλώσεων Samia που θα πραγματοποιηθούν και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος πρότεινε τη δημιουργία και λειτουργία συστήματος θαλάμου επαναπίεσης δυτών λόγω της κεντροβαρικότητας του νησιού σε σχέση με το Αιγαίο και της ανάπτυξης καταδυτικού τουρισμού στη Σάμο. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα που υπηρετούν στη Σάμο για την κοινωνική προσφορά τους, την τόλμη τους και την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο Υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού και για τη συνεργασία του με το Λιμενικό Σώμα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου για την προσφορά τους, το διασωστικό τους έργο, τη συνεργασία με το Λιμενικό και για την άμεση αυτοψία που πραγματοποίησαν το πρώτο 24 ωρο του σεισμού στο βυθό της Σάμου.


Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου