10 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Μιχαηλίδης: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου»




 Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης τις δηλώσεις της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσής Βιτσιλάκη, αναφορικά με τις επιπτώσεις του νέου συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα οποία θα υποδεχθούν τους μισούς συνολικά εισακτέους σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η κα Βιτσιλάκη είχε σημειώσει στις δηλώσεις της ότι η μείωση των εισακτέων δεν είναι απαραίτητα αρνητική εξέλιξη καθώς «συμβάλει στην ποιοτική εκπαίδευση», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη:


Οι δηλώσεις της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Βιτσιλάκη σχετικά με το γεγονός ότι οι θέσεις του Πανεπιστημίου έμειναν μεσοσταθμικά κατά 50% κενές προκαλούν εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση.
Τη στιγμή που η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών προβληματίζονται έντονα για τις συνέπειες της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι δηλώσεις αυτές λειτουργούν εν τέλει υπονομευτικά για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Πέραν του ότι οι θέσεις της μόνον ως υποστηρικτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου μπορούν να εκληφθούν, είναι εξόχως υποτιμητικές οι αναφορές της σε «σουβλάκια» και «καφέδες».
Όσοι ανησυχούν για την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν κατά νου την ευρύτερη σημασία που έχει η παρουσία του σε νησιωτικές περιοχές, συχνά απομακρυσμένες, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από αναπτυξιακές προκλήσεις.
Είναι λυπηρό και απαράδεκτο που η επικεφαλής ενός τέτοιου ιδρύματος δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται αυτό.