10 Σεπτεμβρίου 2021

Παρασκευή 10/9 - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου




 Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλο τον λαό του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Πυθαγόρα.


Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα, όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες, απολύσεις στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία. Διεκδικούμε : Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των

κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού μας.

- Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
Λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων, γιατί αυτή την στιγμή το κρίσιμο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του Κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μας την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία Πυθαγόρα στις 19:00.».