5 Ιουλίου 2021

Κατηγορηματικό «όχι» από τον Καμίνη στην δημιουργία υπερδομής στο Θόλος (βίντεο)



 Την κατηγορηματική αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου εξέφρασε ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος κ. Γιώργος Καμίνης, στην διάρκεια επίσκεψής του στο νησί.

Σε συνέντευξη Τύπου και σε ό,τι αφορά την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού και ειδικότερα την δημιουργία της δομής ο κ. Καμίνης τόνισε ότι προέχει η άποψη της κοινωνίας. Στο Θόλος, πρόσθεσε, η κυβέρνηση σχεδιάζει την δημιουργία μιάς υπερδομής.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιάς δομής καταγραφής και ταυτοποίησης με χωρητικότητα έως 500 άτομα και με ρόλο καθαρά διεκπεραιωτικό. Οι μεγάλες δομές καταστρέφουν τα νησιά, τόνισε χαρακτηριστικά. Για δε την συγκεκριμένη δομή, να προκαθορισθεί μετά από συμφωνία ο χώρος που θα δημιουργηθεί και η ΒΙΑΛ να κλείσει άμεσα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καμίνης τόνισε ότι τα νησιά έχουν σηκώσει τρομακτικό βάρος και τούτο πρέπει πλέον να επιμερισθεί κατά ίσο και αναλογικό τρόπο σε όλη τη χώρα, κατ΄ αναλογίαν της θέσης που έχει διατυπώσει η χώρα μας ότι τα βάρη του προσφυγικού πρέπει να επιμερισθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επεσήμανε δε ότι δεν πρέπει να γίνεται επίκληση του προσφυγικού για τον μειωμένο ΦΠΑ, ο οποίος και πρέπει να αποσυνδεθεί από το συγκεκριμένο ζήτημα και να θεσμοθετηθεί μονίμως, ώστε να γνωρίζουν το καθεστώς οι υποψήφιοι επενδυτές, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται σε αβεβαιότητα.

Στην διάρκεια της περιοδείας του στη Χίο ο κ. Καμίνης είχε συναντήσεις στην περιφερειακή ενότητα Χίου με τον κ. Παντελή Μπουγδάνο, στο Εργατικό Κέντρο, στο νοσοκομείο Χίου, στην ΒΙΑΛ και στο Χαλκειός, ενώ επισκέφθηκε την περιοχή Θόλος και την Συκιάδα, όπου συνομίλησε με τους προέδρους της περιοχής για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης που προωθεί την δημιουργία της υπερδομής.

Επεσήμανε δε ότι θα φέρει στην Βουλή τα ζητήματα της υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ (σώμα επιθεώρησης εργασίας) και της ενίσχυσης του νοσοκομείου Χίου και του συστήματος δημόσιας υγείας γενικότερα.


https://astraparis.gr/