5 Ιουλίου 2021

«Εξαφανίσθηκαν» οι 16 πρόσφυγες, στα Νένητα οι 3 από τις 4 γυναίκες



 Επιβεβαιώνουν οι τρεις από τις συνολικά τέσσερις γυναίκες, που εμφανίσθηκαν μέσα στο χωριό των Νενήτων Χίου, περί τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021, ότι μαζί τους ήταν άλλοι 16 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ δε τούτων και ένα μωρό και οι οποίοι είχαν αποβιβασθεί το πρωί σε παραλία της περιοχής.

Οι τρεις γυναίκες, η τέταρτη είχε φύγει μόνη της προς άγνωστη κατεύθυνση, κρύβονταν μέχρι εκείνη την ώρα σε χωράφια της περιοχής των Νενήτων, χωρίς να εντοπισθούν από τους λιμενικούς που κυριολεκτικά όργωναν την ευρύτερη περιοχή.

Σε δηλώσεις τους προς τον astraparis.gr επιβεβαίωσαν πλήρως τις αρχικές πληροφορίες μας, τόσο για τον συνολικό αριθμό, όσο και για την μεταφορά κάποιου αριθμού (προφανώς οι 16 που λείπουν) με οχήματα του λιμεναρχείου Χίου και της αστυνομίας και επομένως γεννάται μείζον ζήτημα για το πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι.

https://astraparis.gr/

Επισήμως, το λιμεναρχείο Χίου και το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του astraparis.gr, διέψευσαν ακόμα και το περιστατικό της άφιξης προσφύγων στα Νένητα, ενώ από την αστυνομία επίσης δηλώθηκε ότι ουδεμία συμμετοχή είχαν σε επιχείρηση εντοπισμού προσφύγων και μεταναστών.

Την ίδια ακριβώς στιγμή όλοι οι κάτοικοι των Νενήτων και όχι μόνον έβλεπαν τα περιπολικά να οργώνουν την περιοχή τους, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις για τον εντοπισμό των τεσσάρων γυναικών που είχαν διαφύγει το πρωί.

Από τον astraparis.gr ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα το λιμεναρχείο Χίου, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο λιμενικοί, για την παραλαβή των τριών γυναικών και την μεταφορά τους, κάτι που έγινε λίγο αργότερα με την άφιξη λιμενικών με αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι εστάλη μέιλ σε όλες τις αρμόδιες αρχές, με τα ονόματα και φωτογραφία των τεσσάρων γυναικών, προκειμένου γι΄ αυτές να κινηθεί η διαδικασία ασύλου μετά τον εντοπισμό τους.