20 Μαΐου 2021

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψιλής Άμμου Σάμου για την καθαριότητα και την ανυπαρξία Γαλάζιας Σημαίας




Αν και εκ μέρους του Δήμος Ανατολικής Σάμου - Municipality of Eastern Samos ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας από φερτά υλικά πριν το Πάσχα εν τούτοις ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψιλής Άμμου, προχώρησε σε εργασίες όπως:  άσπρισμα-βάψιμο, κλάδεμα δέντρων, κοπή χόρτων, καθαρισμός παραλίας κα.
Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα της απομάκρυνσης των συσσωρευμένων φερτών υλικών από την παραλία. 
Παρακαλούμε τον  Δήμος Ανατολικής Σάμου - Municipality of Eastern Samos να αποστείλει  τα κατάλληλα μηχανήματα με τους χειριστές τους για την απομάκρυνση των ανωτέρω υλικών καθώς και εκπρόσωπό του για την επίλυση προβλημάτων όπως είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης του πύργου του ναυαγοσώστη, η σήμανση για την κυκλοφοριακή ρύθμιση κα.  

Επίσης, χθες ανακοινώθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ότι η Ελλάδα ήρθε δεύτερη ανάμεσα σε 49 χώρες στο Πρόγραμμα για Καθαρές Ακτές με την Σήμανση  Γαλάζιες Σημαίες. Η διάκριση αυτή αφορά σε πιστοποιημένες παραλίες που ελέγχουν την ποιότητα των νερών για να γνωρίζουν οι λουόμενοι ότι είναι καθαρές και κατάλληλες για μπάνιο καθώς και η παροχή διευκολύνσεων προς αυτούς. 
Δυστυχώς, στην Π.Ε. ΣΑΜΟΥ υπάρχουν ΜΟΝΟ 2 Πιστοποιημένες Παραλίες-Γαλάζια Σημαία και αυτές με ΙΔΙΩΤΙΚΗ Πρωτοβουλία, όταν η Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ έχει 17, η  Π.Ε. ΧΙΟΥ 15 και η Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ 5!!!!!. 


Η προσπάθεια του συλλόγου μας να πείσει την Αντιδήμαρχο Τουρισμού/Πολιτισμού Despoina Kaila για την ένταξη της παραλίας μας στο θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας δεν καρποφόρησε αν και υπάρχει θετική εισήγηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιοκάστρου.