18 Οκτωβρίου 2020

Από τη Σμύρνη στο Μεξικό η Αργυρώ Παπούλια.....Καλή συνέχεια της επιτυχημένης ως τώρα καριέρας σας κ.Πρέσβη

 ...θερμές ευχαριστίες από τη Σάμο και τα νησιά του Αιγαίου Στην Πρεσβεία του Μεξικό διορίστηκε η μέχρι πρότινος Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, μία διπλωμάτης που συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση του τουρισμού και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Αποχαιρετώντας τη Σμύρνη η Ελληνίδα διπλωμάτης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης Tunc Soyer, λέγοντας ότι «Η Σμύρνη θα είναι πάντα στην καρδιά μου», με τον Δήμαρχο της τουρκικής μεγαλούπολης να μεταφέρει την πεποίθησή του ότι ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία η φιλία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΜΥΡΝΗΣ TUNÇ SOYER
Χθες επισκέφθηκα το Δήμαρχο Σμύρνης Tunç Soyer για να τον αποχαιρετήσω ενόψει της αναχώρησής μου για το Μεξικό. 
Τον ευχαρίστησα από καρδιάς για την εποικοδομητική μας συνεργασία τόσο κατά την περίοδο που διετέλεσε Δήμαρχος Seferihisar (έως τον Μάρτιο του 2019), όσο και κατά τους τελευταίους 18 μήνες που κατέχει το αξίωμα του Δημάρχου Σμύρνης. 
Κατά την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Seferihisar συνεργαστήκαμε για τη θαλάσσια διασύνδεση Sığacık-Καρλόβασι Σάμου που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 μετά από προσπάθειες ετών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Καρλοβάσου.
Το Νοέμβριο του 2018 ως Δήμαρχος Seferihisar με προσκάλεσε να φυτέψουμε μαζί 100 δενδρύλλια στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι. 
Ως Δήμαρχος Σμύρνης ο κ. Soyer συνέβαλε στη διεύρυνση της θεσμικής σχέσης των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη.
Παράλληλα, συνεργαστήκαμε στενά για την προώθηση των σημαντικών σχεδίων θαλάσσιας διασύνδεσης Σμύρνης-Θεσσαλονίκης και Σμύρνης-Μυτιλήνης. 
Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε την έναρξη της λειτουργίας τους εφέτος όπως είχε προγραμματιστεί.