15 Σεπτεμβρίου 2020

Ειρωνία από Τούρκο αρθρογράφο: ¨Όλοι είναι ανόητοι-Μόνον εκείνος είναι έξυπνος…¨


Μία ανησυχητική πορεία : φτάσαμε στο συμπέρασμα πως όλοι έχουν άδικο και μόνο εμείς έχουμε δίκιο. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έχει άδικο. Η Γαλλία έχει άδικο. Η Αγγλία έχει άδικο. Ενώ και η Γερμανία δήλωσε πως “Υποστηρίζω την Ελλάδα”. Και η Γερμανία έχει άδικο. Η Ιταλία και η Ισπανία. Και η Πορτογαλία. Αυτές είναι χώρες μέλη της ΕΕ. Εμείς είμαστε στην οδό της ΕΕ. Η Ιταλία έχει άδικο. Η Ισπανία έχει άδικο. Και η Πορτογαλία έχει άδικο. Η Μάλτα είναι ένα μικρό νησί. Ας είναι. Φίλοι μας είναι. Πριν από δύο μήνες ήταν δίπλα μας. Στην σύνοδο που διοργάνωσε ο Γάλλος Μακρόν στο νησί Κορσική βρέθηκαν ηγέτες της Ελλάδας της Ισπανίας της Πορτογαλίας και της Κύπρου δίπλα στον ηγέτη της Μάλτας. Και η Μάλτα έχει άδικο.


…..

Η Συρία άλλωστε έχει άδικο.

Η Αίγυπτος πάντα έχει άδικο.

Το Ισραήλ είναι το ίδιο Ισραήλ.

Και μόνο εμείς έχουμε δίκιο.

Αεροσκάφη των Ηνωμένων αραβικών εμιράτων χώρας που περνιέται ως ισλαμική χώρα απογειώθηκαν από την Αίγυπτο και βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο που προστατεύουμε εμείς στη Λιβύη και μετά έφυγαν.

….

Οι ΗΠΑ κατήργησαν το εμπάργκο όπλων που τηρούσαν επί 33 χρόνια προς τον ελληνοκυπριακό τομέα. Η Ρωσία έφερε τον στόλο της και έκανε ασκήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου όπου είχαμε κηρύξει εμείς Νavtex. Ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετέβη στον Ελληνοκυπριακό τομέα και προέβη σε άσχημες δηλώσεις του τύπου “Δεν υπάρχει ανάγκη για εγγυήτριες δυνάμεις“, δήλωση που αδιαφορεί για την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο.

Η Ρωσία πούλησε τους S-400

Και τώρα μας δείχνει τον στόλο.

Θα το πω ως συμπέρασμα: Βρισκόμαστε σε διαφορά ιδεών, πιστεύω και δράσεων με όλες τις χώρες με τις οποίες βρισκόμαστε μαζί σε πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά θέματα.

Με όλους συγκρουστήκαμε.

Μιλάμε για γείτονες.

Ούτε ένας γείτονας μας δεν έμεινε.

Πώς το πέτυχε αυτό ; Ο ΠτΔ Ερντογάν και το προσωπικό του όταν εσκεμμένα δημιουργούσαν αυτήν την εικόνα σε τι ήλπιζαν ; Στο εσωτερικό όσους δεν τον ψήφισαν όσους του ασκούσαν κριτική, όσοι ήταν αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους τους κήρυξε ως “εσωτερικούς εχθρούς”. Και όταν όλοι γίνονται εσωτερικοί εχθροί, μένει ένας μόνο πατριώτης.

…..

Φαίνεται να επιδιώκει όλοι με ένα στόμα να επαναλαμβάνουν “ότι λέει ο αρχηγός ενάντια στους εξωτερικούς εχθρούς”.

Όλοι είναι ανόητοι.

Μόνο εκείνος είναι ο έξυπνος.

…..

Η Ρωσία δεν είναι δίπλα μας.

Οι ΗΠΑ δεν είναι δίπλα μας.

Η ΕΕ δεν είναι δίπλα μας.

Δίπλα μας απέμεινε το Πακιστάν.

Και μπορεί να περιμένει και πρόταση η Κίνα.

Νετζατί Ντογρού

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/necati-dogru/cin-ile-pakistan-kaldi-6033938/   12/9/2020